Ingezonden persbericht


Persbericht
14 juni 2010

PharmaPartners en Intramed bieden ICT-oplossing voor geïntegreerde eerstelijn

Zorgverleners die samenwerken in de geïntegreerde eerstelijn hebben behoefte aan een samenhangend informatiesysteem ter ondersteuning van patiëntenzorg, administratie, logistiek, het afleggen van verantwoording en zelfmanagement door de patiënt. PharmaPartners en Intramed gaan gezamenlijk in deze behoefte voorzien.

Intramed ondersteunt meer dan 15.000 professionele paramedici (o.a. fysiotherapeuten, diëtisten, logopedisten, oefentherapeuten en podotherapeuten) in hun dagelijkse bedrijfsvoering. Een belangrijk deel van hen is werkzaam in multi-disciplinaire paramedische centra.
PharmaPartners levert al ruim 30 jaar ICT-concepten met een hoge toegevoegde waarde voor samenwerkende zorgverleners en regionale ondersteuningstructuren. Deze worden toegepast in circa 250 multidisciplinaire samenwerkingsverbanden door zo'n 1050 apotheken, 2100 huisartsen en 40 gezondheidscentra.

Kwaliteitsimpuls
Dankzij een strategische samenwerking tussen deze twee grote spelers in de markt kunnen samenwerkende zorgverleners op basis van juiste informatie en een compleet beeld een optimaal resultaat bereiken voor de patiënt. "Een samenhangende ICT- oplossing geeft een kwaliteitsimpuls aan de zorg", verwacht Intramed-directeur Gerard Boschman. "Als marktleider in Nederland willen we vooraan blijven staan bij ontwikkelingen in de ondersteuning van ketenzorg. Medische en paramedische werelden verweven zich, het is daarom logisch dat we als ICT-leverancier in de paramedische sector een strategische samenwerking aangaan met een leverancier in de medische sector."

Anticiperen op marktontwikkelingen
PharmaPartners-directeur Robi Nederlof plaatst de samenwerking met Intramed in een nog breder kader. "In de Strategische zorgagenda 2010-2020 wordt regionale samenhang van het basisaanbod gezien als de oplossing voor het vergroten van efficiency en de kwaliteit van zorg en het voorkomen van verspilling. Het basisaanbod wordt omschreven als een brede eerste lijn, inclusief verpleging en verzorging en basis ziekenhuiszorg. Daarbij is ICT een belangrijke randvoorwaarde. Met deze samenwerking anticiperen we op de ontwikkelingen."




Invulling samenwerking
Op korte termijn zullen koppelingen worden gerealiseerd tussen de zorgverlenerssystemen van de ICT-leveranciers. Daarnaast zal Fysicom - PharmaPartners informatiesysteem voor de fysiotherapeut - geleidelijk en in overleg met gebruikers migreren naar Intramed, dat qua dienstverlening specifiek is ingericht voor paramedische gebruikers. Ook komen beide leveranciers met geïntegreerde oplossingen voor het genereren van managementinformatie en ondersteuning van de samenwerking tussen zorgverlener en patiënt door middel van patiëntenportalen.

Meer informatie
Over PharmaPartners: www.pharmapartners.nl
Over Intramed: www.intramed.nl



Ingezonden persbericht