Ingezonden persbericht



---



Amsterdam, 14 juni 2010

PERSBERICHT

Invulling woekerpolis deal Delta Lloyd geregeld
STANDAARD IS GEZET VOOR UITWERKINGSAKKOORDEN

Stichting WPC (Woekerpolis Claim) vindt dat de standaard voor de uitwerking van alle woekerpolis deals is gezet, nu ook voor Delta Lloyd de definitieve invulling van de overeenkomst op hoofdlijnen is bepaald. Voorzitter Jeroen Wendelgelst van WPC: "Dit akkoord met Delta Lloyd bevestigt de afspraken die vorige week al met Aegon zijn gemaakt. Nationale-Nederlanden, Reaal en ASR, met wie wij ook een compensatieregeling hebben, kunnen niet achterblijven."

Het akkoord met Delta Lloyd, met wie WPC binnen de gestelde deadline afspraken heeft gemaakt, geeft invulling aan de regeling uit september 2008. Daarin is compensatie afgesproken voor de producten van de labels Delta Lloyd, OHRA, Erasmus en Nationaal Spaarfonds.

WPC en Delta Lloyd hebben lange tijd onderhandeld over de technische uitwerking van het woekerpolis akkoord. Daaruit is onder meer gekomen dat polissen met een opgebouwde waarde van meer dan E100.000 een veel lager kostenmaximum (1,5% per jaar) krijgen en dat er een extra vergoeding komt op polissen die zijn 'leeggelopen' door onttrekking van kosten en risicopremies.

Daarnaast is nu duidelijk wie een beroep kunnen doen op de zogenoemde stroppenpot van E30 miljoen voor polishouders in een schrijnende situatie. Dat zijn bijvoorbeeld mensen die onvrijwillig hun polis hebben moeten beëindigen door werkeloosheid of arbeidsongeschiktheid. Delta Lloyd plaatst op korte termijn advertenties om te laten weten hoe deze voorziening in elkaar steekt. Op dit proces en de uitvoering van de totale schikking houdt stichting WPC de komende jaren toezicht.

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht