Ingezonden persbericht


IBM ontvangt AEO certificaat van Nederlandse Douane

Amsterdam 14 juni 2010 - IBM Nederland BV heeft de gecombineerde AEO Douanevereenvoudigingen en Veiligheid (Authorised Economic Operator) certificering van de Nederlandse Douane ontvangen. Het doel van AEO is om internationale goederenstromen beter te beveiligen en tegelijkertijd logistiek oponthoud en administratieve lasten te verminderen. Met de status van Authorised Economic Partner is het voor IBM eenvoudiger om ICT-hardware zoals mainframes en servers te importeren uit de buitengrenzen van de Europese Unie.

Bedrijven worden eenmalig grondig gecontroleerd. Bedrijven die beschikken over een AEO certificering komen eerder in aanmerking voor douanevereenvoudigingen. Verder worden ze aan minder fysieke en document controles onderworpen waarbij ze in geval van controle ook nog kunnen aangeven op welke plaats zij graag willen dat de controle geschiedt. Op deze manier neemt het oponthoud bij de grenzen af. Met het AEO certificaat geeft de Douane aan dat IBM wordt gezien als een betrouwbare partner.

Om de status van Autorised Economic Operator te krijgen moeten een bedrijf aan een aantal veiligheidscriteria voldoen. Deze criteria zijn gebaseerd op het Communautair douanewetboek en de bijpassende toepassingsverordeningen.

-Einde persbericht-