Ingezonden persbericht


Avontuurlijke vakanties in Nedersaksen

Kinderen en jongeren willen altijd wat beleven op vakantie. Nedersaksen biedt volop mogelijkheden voor een avontuurlijke vakantie. Nergens in Duitsland zijn zoveel attractieparken als in de Lüneburger Heide. De talrijke vakantieparken, vakantieboerderijen en campings zijn helemaal op families met kinderen ingesteld.

Een stukje Canadese wildernis midden in Hannover

Onder de naam Yukon Bay presenteert de Zoo van Hannover sinds eind mei zijn nieuwste attractie. Ga mee op een avontuurlijke reis door het noordwesten van Canada, waar huilende wolven je begeleiden tijdens de wandeling langs de kolkende rivier door het ravijn. Via oude mijngangen gaat het naar de bruisende havenstad Yukon Bay. In de baai zijn door grote panoramavensters in de romp van een gezonken schip de rondzwemmende en spelende ijsberen, pinguïns en pelsrobben te bewonderen. In Yukon Bay leven 15 diersoorten, zoals ijsberen, prairiehonden, bosbizons, pelsrobben en kegelrobben.

De reis om de wereld wordt voortgezet met een fotosafari door Afrika of je kunt vriendjes worden met de kangoeroes in de Outback in Australië. In de Indiase paleistuin, die inmiddels is overwoekerd door de jungle, sluipen tijgers en panters tussen de olifanten uit steen. De kleintjes vinden waarschijnlijk de boerderij Meyers Hof, waar ze de boer mogen helpen bij het voeren van de varkens en het melken van de koeien, al exotisch genoeg.

Meer informatie: www.zoo-hannover.de

Piraten Ahoy

Piraten hebben deze zomer het commando overgenomen in het Heide-Park Soltau in de Lüneburger Heide. Zij kunnen een fantastisch avontuur beleven in de nieuwste attractie 'De baai van de doodshoofdpiraten'. Het onbetwiste hoogtepunt is het watergevecht, dat ToPiLauLa-Schlacht wordt genoemd (TOtenkopf PIraten gegen LAUsige LAndratten). De doodshoofdpiraten moeten alle waterkanonnen in de boten en op het land veroveren om zo de aanval van de armzalige landrotten af te weren. Een ideale bezigheid voor een warme zomerdag! En als je van tevoren wil oefenen, is er de onlineversie van de piratenschlag!

Voor iedereen die op zoek is naar de ultieme adrenalinekick is er de Limit, een spectaculaire achtbaan met adembenemende loopings. Je hangt de hele rit op zijn kop en je benen bungelen vrij in de lucht. De Colossos ziet er met zijn houten uiterlijk misschien onschuldig uit, maar als je vanaf het hoogste punt (60 m) steil naar beneden schiet, dan heb je het gevoel te vliegen. Heide-Park Soltau is dit jaar niet voor niets verkozen tot beste pretpark van Noord-Duitsland.

Meer informatie: www.heide-park.de

Dubbel avontuur met korting: tot 31 augustus zijn er combitickets voor de Zoo in Hannover en Heide-Park Soltau verkrijgbaar, waardoor je tot ¤ 12,50 p.p. bespaart.

Meer informatie op www.vakantieland-nedersaksen.nl