Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Veronica DJ Patrick Kicken geeft startsein voor landelijke collecteweek 2010 Maag Lever Darm Stichting voorziet horeca van oranje toiletpapier

Van 14 tot en met 19 juni 2010, tijdens de eerste ronde van het WK voetbal in Zuid-Afrika, gaan 30.000 vrijwilligers van de Maag Lever Darm Stichting (MLDS) de straat op om te collecteren. Als kickoff van de collecteweek heeft Veronica DJ Patrick Kicken samen met de MLDS de horeca voorzien van oranje toiletpapier.

Met de oranje toiletrol voert de Maag Lever Darm Stichting dit jaar campagne. Heel Nederland is tijdens de collecteweek immers oranje in verband met het WK voetbal. Het zou mooi zijn wanneer de oranjegekte dit jaar doordringt tot zoveel mogelijk Nederlandse toiletten en er veel geld wordt opgehaald tijdens de collecte. Het geld dat wordt opgehaald, stelt de stichting in staat wetenschappelijk onderzoek te financieren en voorlichting te geven.

Patrick Kicken: 'In Nederland hebben ruim 2 miljoen mensen een spijsverteringsziekte. Veel meer mensen kampen met spijsverteringsklachten. Daar moet en kan iets aan gedaan worden. Daarom steun ik de collecte van de Maag Lever Darm Stichting. Van de opbrengst wordt noodzakelijk onderzoek gedaan'.

Kijk achterom!
Het advies is dan ook om na toiletbezoek je ontlasting regelmatig te controleren. De kleur van je toiletpapier ­na gebruik- vertelt veel over je gezondheid. Veel spijsverteringsziekten zijn goed behandelbaar, mits zij in een vroeg stadium worden ontdekt.

De Maag Lever Darm Stichting
De MLDS is een onafhankelijke stichting die maag-, darm- en leverziekten wil voorkomen en bestrijden en de kwaliteit van leven van patiënten wil verbeteren. Met een gift aan de collectant helpt Nederland de Maag Lever Darm Stichting de strijd tegen spijsverteringsziekten te winnen!

()



Ingezonden persbericht