Ingezonden persbericht


Persbericht
Parijs, Frankrijk, 14 juni 2010

So World TV van DANE-ELEC, de Full HD multimediaspeler voor de beste sportieve momenten

DANE-ELEC Memory, fabrikant en distributeur van digitale geheugengerelateerde producten, verwelkomt een nieuwe speler in het So By DANE-ELEC team: So World TV, dé harde schijf voor in de woonkamer. Deze digitale recorder met afspeel- en opnamefuncties beschikt over een DVB-T HD TV ontvanger die ervoor zorgt dat voetbalfanaten geen enkele wedstrijd van het WK 2010 hoeven te missen.


1 speler voor 2 opnamecombinaties

()
Verbonden met een settopbox
Door de harde schijf met geïntegreerde TV-tuner aan een settopbox te koppelen, kunnen sportliefhebbers onvergetelijke momenten van het Wereldkampioenschap Voetbal 2010 opnemen ­ via een geprogrammeerde of directe opname ­ terwijl ze tegelijkertijd een ander programma bekijken. De harde schijf is uitgerust met de functie Time Shifting en biedt de mogelijkheid een wedstrijd of uitzending kortstondig te onderbreken om deze vervolgens weer te starten op het moment waar de kijker de uitzending had stopgezet. De So World TV heeft een LCD-scherm aan de voorkant waardoor het navigeren gemakkelijker is, zelfs wanneer de televisie is uitgeschakeld.

()
Verbonden met een computer met internettoegang
Dankzij de TV-tuner verleent deze 3.5'' harde schijf de kijker toegang tot alle DVB-T televisiezenders van de wereld en alle gratis Nederlandse televisiezenders (Free-to-Air TV) waaronder Nederland 1, Nederland 2, Nederland 3 en regionale zenders. De uitzendingen worden direct in hoge definitie in HDMI op het computerscherm afgebeeld. In de aanloop naar het meest belangrijke voetbalevenement van het jaar is het dus mogelijk de mooiste één-tweetjes live te bekijken of op te nemen in MPEG 2 formaat.

Een berekende speltactiek en Full HD

De So World TV is verkrijgbaar tot 2 TB en beschikt over een opslagruimte die is opgesplitst in 2 delen: 50% is toegewezen aan de opslag van persoonlijke gegevens zoals foto's en muziek en de overige 50% is gewijd aan de opname van televisieprogramma's.

De multimediaspeler is Full HD, levert het kwalitatief hoogst beschikbare videosignaal 1080p en is compatibel met 3D-televisie. Daarnaast bevat de speler een HDMI 1.3 aansluiting, een DVB-T HD ontvanger en Dolby DTS ondersteuning zodat de gecodeerde multimediagegevens zo goed mogelijk worden weergegeven in een groot aantal formaten waaronder MKV en H264.

De So World TV in de verlenging na het laatste fluitsignaal

Wanneer de wedstrijden eenmaal zijn beëindigd, blijft de So World TV ­ gezien zijn praktische functies ­ het technologische middelpunt van de woonkamer. De harde schijf is uitgerust met een USB 2.0 HOST HUB waarmee randapparatuur, zoals USB-sticks, MP3-spelers en externe harde schijven, direct kan worden aangesloten op de harde schijf zonder dat er een computer aan te pas komt. De gebruiker heeft dankzij de geïntegreerde 3-in-1 kaartlezer de mogelijkheid al zijn multimediagegevens te lezen die staan opgeslagen op zijn SD/SDHC/MMC/MS geheugenkaarten.

Ter gelegenheid van het Wereldkampioenschap Voetbal nodigt DANE-ELEC voetbalfans uit om deel te nemen aan de competitie 'Goal 2010' die van 15 mei to 15 juli op de website www.dane-elec-goal2010.com wordt gehouden. Na afloop van deze wedstrijd kan men onder andere een reis naar Zuid-Afrika voor 2 personen winnen.

Prijs en verkrijgbaarheid

De So World TV heeft een garantie van 2 jaar en is verkrijgbaar bij geautoriseerde DANE-ELEC dealers tegen een adviesverkoopprijs van:

()
So World TV 500 GB: ¤ 229,99

()
So World TV 1 TB: ¤ 259,99

()
So World TV 1,5 TB: ¤ 299,99

()
So World TV 2 TB: ¤ 349,99

Technische specificaties

H.D.D.
3,5' ­ 1 x SATA
USB Interfaces

1 x 2 USB 2.0 HOST HUB
Ondersteunde bestanden en formaten

Video: AVI, MPG, MPEG 1/2/4, Divx HD, Xvid HD, VOB, DAT, MP4, TS, M2TS, MTS, MKV, H264, RM, RMVB, SWF, TP, TRP, WMV, IFO, ISO, MOV, DIVX, XVID, FLV, VC1 Audio: MP3, WMA, WAV, LPCM, OGG, VORBIS, ACC, FLAC, ALAC, DOLBY AC3, DTS Beeld: JPG, JPEG, BMP, GIF, PNG, TIFF (Diashow functie) Ondertiteling: SSA, SRT, SUB, SUB+IDX , SMI
Codering
(opname)
Codec: MPEG 2
Kwaliteit: tot 720 x 480@30fps of 720 x 576@25fps
Niveau: HQ, SP, LP, EP, SLP
Geprogrammeerde of directe opname
Uitgangen

Video: HDMI 1.3 (Max. 1080p), CVBS, YPbPr
Analoge audio: Stereo/RCA
Digitale audio: HDMI/Optisch

TV Systeem
NTSC/PAL
PAL: 576p, 720p, 1080p NSTC: 480p, 720p, 1080p
TV Tuner
DVB-T HD TV TUNER ­ PVR
Netwerken
Lan RJ45 10/100m ondersteunt Samba Clients
Kaartlezer
SD/SDHC/MMC/MS
Minimaal vereiste PC-configuratie
USB 2.0: Windows ME/XP/Vista/7
Minimaal vereiste MAC-configuratie
USB 2.0: Mac OS 10.2 of hoger
Stroomvoorziening
AC 100V~230V, 50Hz ­ AC +12V/3A
Afmetingen
206 mm x 160 mm x 46.5 mm
Gewicht
1600 g

Over DANE-ELEC Memory: www.dane-elec.nl
Dane-Elec Memory, opgericht in 1985 in Frankrijk door David Haccoun en Nessim Bodokh, is een internationale onderneming waarvan het hoofdkantoor in de regio van Parijs is gevestigd. Het bedrijf is gespecialiseerd in de fabricatie en distributie van digitale producten (Dram-geheugen, opslagproducten en mobiele producten).

Dane-Elec opereert wereldwijd en heeft vestigingen in Europa, de Verenigde Staten, Azië en het Midden-Oosten. Het concern beschikt over een productiefaciliteit voor geheugenmodules in Ierland, drie assemblagefaciliteiten (in de Verenigde Staten, Ierland en Frankrijk) en twee logistieke centra, in de Verenigde Staten en Frankrijk, waardoor het mogelijk is snel op marktveranderingen te anticiperen.

Dane-Elec Memory beschikt eveneens over een distributievestiging van mobiele producten in Frankrijk (Intervalle).

In 2009 heeft Dane-Elec Memory een omzet van ¤ 180 miljoen gerealiseerd.

De onderneming Dane-Elec Memory is genoteerd aan Euronext Paris, compartiment C, met het label ë Innoverende onderneming ». Code ISIN: FR000036774, MNEMO: DAN, BLOOMBERG: DAN: FP, REUTERS: DEMY.PA.




Ingezonden persbericht