Interview met Patty Harpenau op www.mijnpuber.nl


Patty Harpenau vertelt op www.mijnpuber.nl over haar visie over het opvoeden van pubers

BUSSUM, 20100614 -- Mijn Puber is op bezoek bij de bekende coach en bestseller schrijver Patty Harpenau. We praten over haar visie over het opvoeden van pubers en haar eigen puberzonen.

Enkele markante uitspraken van Patty Harpenau in het interview:


Je kind is je leraar
Ik ben als coach getraind om op een andere manier naar de wereld te kijken.
Als iemand dicht bij je staat, waarmee je problemen hebt, dan wil ik kijken wat het voordeel ervan is, maar helaas kijken we altijd tegen het nadeel aan van een bepaalde situatie.

Stel dat dit nu een leraar voor mij is, wat is dan het voordeel dat je deze leraar in je leven krijgt. Zo werkt het ook als je kinderen in de puberteit zitten, we vechten niet zozeer met onze kinderen maar we vechten met ons zelf.
Omdat we zien dat onze kinderen dingen doen die we zelf niet willen maar overigens zelf wel allemaal hebben gedaan.

Dat is nou het voordeel i.p.v. het nadeel, dat je zegt tegen jezelf: Welke leraar zit er in mijn kind.


Laat je puber z'n eigen verhaal schrijven
Dit zie ik heel vaak in mijn praktijk terug, mensen gaan het verhaal van een ander lenen, omdat ze hun eigen verhaal niet hebben kunnen schrijven.

Als je dat niet hebt kunnen doen dan kom je in het verschijnsel van ego realisatie en dat wil zeggen dat je tijd hebt geleend van de buitenwereld. Je wordt je auto, je huis, je baan.

Je wordt je partner, en dat is dus een groot probleem en als coach zie ik de hele dag mensen, die in de puberteit hun verhaal niet hebben kunnen schrijven.

En ik laat ze dus opnieuw "puberen". Dat is dus het voordeel van een puber hebben en als je die puber begrijpt en je geeft hem de ruimte om dat verhaal zelf te laten schrijven dan ga je als ouder ineens in de spiegel van je eigen leven te kijken. Met de vraag wie ben ik? En wie is mijn kind?

Voor het volledige interview: www.mijnpuber.nl

Tijdens de opvoeding van onze pubers hebben we te maken met onbegrip, warmte en twijfel. En juist in deze periode is het belangrijk dat we begrip en inzicht krijgen in het gedrag van onze puber.

Sinds de lancering van Mijn Puber.nl(2009) blijkt uit de vele reacties van ouders (35-55 jaar), dat er behoefte is aan steun en advies bij de opvoeding van hun pubers (11-20 jaar).

Juist in deze tijd vinden ouders het belangrijk dat ze begrip, inzicht en informatie krijgen in het gedrag van hun puber thuis en op school.

Doel www.mijnpuber.nl
De website publiceert alle relevante informatie, onderzoeken, adviezen en de nieuwste ontwikkelingen. Iedere week worden er nieuwe artikelen en adviezen van professionals geplaatst.

Met andere woorden: www.mijnpuber.nl is een landelijk platform voor alles op het gebied van pubers.

In de artikelen, columns en tips geven deskundigen, verbonden aan pedagogische en psychologische adviesbureaus, stichtingen, ziekenhuizen, uitgeverijen, onderzoekbureaus, universiteiten (Klinische Psychologie VU Amsterdam)en vele andere instanties zoals Kennisnet, Kennislink, Rutgers Nisso Groep, etc. advies en tips over de opvoeding.

Steun en advies bij de opvoeding van pubers
MijnPuber.nl biedt ouders deze steun en geeft advies bij de opvoeding school, thuissituatie, gezondheid, alcohol, drugs, roken, voeding, recepten, probleemgedrag,ontspanning en interviews met bekende ouders).

Ook biedt MijnPuber.nl de mogelijkheid om vragen te stellen over je puber

Als ouder van een puber zit je vaak nu met opvoedproblemen en je wilt dan het liefst zo snel mogelijk een advies van een professional.

www.mijnpuber.nl biedt ouders de mogelijkheid om gratis en anoniem vragen te stellen aan professionals over hun puber.