Porsche kiest voor ZP groep Veldhoven


VELDHOVEN, 20100614 -- Een mooier cadeau kon het jarige trainingsbureau ZP groep uit Veldhoven zich niet wensen voor haar 25e verjaardag. Porsche Nederland heeft na een intensieve selectie gekozen voor dit gerenommeerde bureau hier uit de regio. ZP groep is al 25 jaar actief vanuit Veldhoven. Zij is gespecialiseerd in het ontwikkelen en uitvoeren van trainingen voor medewerkers met klantcontact en hun leidinggevenden. Aan hun toch al indrukwekkende klantenlijst is nu met trots Porsche toegevoegd.

Het gaat goed met Porsche. Na een moeilijk jaar beginnen de verkoopcijfers weer te stijgen. Vooral de laatste twee maanden gaat het goed. Nieuwe modellen als de Panamera en de vernieuwde Cayenne zorgen voor veel extra interesse van potentiële kopers. "Het lijkt erop alsof ze de crisis zat zijn en weer willen genieten van het leven!" zei een verkoper bij Porsche deze week.

ZP groep is net begonnen aan een inventarisatie van de opleidingswensen van alle sales en service medewerkers. Vanuit de fabriek gaan zij in Nederland in twee jaar tijd een certificeringssysteem opzetten dat service en sales medewerkers naar een nog hoger niveau moet tillen. Want de lat ligt hoog. Als je auto's maakt die aan de allerhoogste kwaliteitseisen voldoen is de menselijke factor doorslaggevend. Dat realiseert Porsche zich en daarin lag ook de match met ZP groep. Mensen maken het verschil. En als het gaat om de beleving van de klant maakt het niet uit of er verkoper of service medewerker op je kaartje staat. Een klant wil gewoon altijd heel goed geholpen worden. En eerlijk gezegd: als je een Porsche koopt helemaal.

"Het mooie van de medewerkers van Porsche is dat ze allemaal gek zijn van het merk, maar ook nog eens goed in hun vak" zegt directeur Rob Zopfi van ZP groep. "Voor veel professionals in de automotive is het een droom om bij Porsche te werken. Ze kunnen kiezen op de arbeidsmarkt en het niveau is dan ook erg hoog". Met het nieuwe certificeringprogramma is het de bedoeling dit hoge niveau ook aantoonbaar te maken en op peil te houden. Dat laatste is belangrijk. Als je aan de top staat, wil je daar natuurlijk ook blijven.

Dit soort maatwerktrajecten is voor het MKB in de regio vaak niet haalbaar. Daarom heeft ZP groep speciaal voor hen een uniek trainingsaanbod samengesteld. Lokale ondernemingen kunnen profiteren van een selectie van zeer succesvolle trainingen die nu ook als open trainingen door één of enkele medewerkers kunnen worden bezocht. De trainingen vinden plaats in de eigen trainingsruimtes van ZP groep in Veldhoven. Zo kunnen de kosten laag blijven en het rendement hoog.





Ingezonden persbericht