Ingezonden persbericht



Rotterdam, 14 juni 2010

Marjolijn Februari nieuwe columnist NRC Handelsblad

ROTTERDAM - De schrijfster en filosofe Marjolijn Februari gaat een column schrijven voor de opiniepagina's van NRC Handelsblad. ,,We zijn erg blij me haar komst", zegt Sjoerd de Jong, waarnemend hoofdredacteur van NRC Handelsblad. ,,Ze past met haar eruditie, stijl en eigenzinnige kijk op de dingen uitstekend bij onze krant." Februari begint na de zomer bij NRC Handelsblad.

Marjolijn Februari (1963) studeerde filosofie, kunstgeschiedenis en rechten. Ze begon haar loopbaan bij een organisatieadviesbureau en promoveerde op een wijsgerig proefschrift over de beperkingen van het economisch model. Tegenwoordig werkt ze als publiciste en daarnaast als adviseur over maatschappelijke en bestuurlijke onderwerpen - variërend van de canon van Nederland tot aan de luchtvaart. Ze publiceerde twee romans, waaronder 'De literaire kring' in 2007, en was tien jaar columnist van de Volkskrant.

Andere columnisten op de opiniepagina's van NRC Handelsblad zijn onder anderen Marc Chavannes, Elsbeth Etty, Bas Heijne, J.L. Heldring, Ben Knapen en Marjoleine de Vos.

Noot voor de redactie (