Ingezonden persbericht


Eerste iPhone applicatie voor 30 steden in Europa
Amsterdam neemt deel met I amsterdam Card

European Cities Marketing (ECM) heeft een gratis mobiele applicatie gelanceerd voor de citycards in 33 steden uit 19 verschillende Europese landen. iPhone bezitters kunnen met de applicatie in één oogopslag op hun telefoon zien welke kortingen de citycard hen geeft in een specifieke stad. Ook geeft de applicatie onder meer informatie over attracties en bezienswaardigheden in de stad en kan de citycard direct via de applicatie aangeschaft worden. De applicatie is gratis beschikbaar via de iPhone App store en www.europeancitycards.com.

De iPhone applicatie is ontwikkeld door de European City Card groep, een groep binnen ECM die kennis deelt over de ontwikkeling van citycards. Na de implementatie van de gezamenlijke website www.europeancitycards.com in 2008 heeft de European City Card groep nu de innovatieve applicatie voor bezoekers ontwikkeld. Op YouTube is een filmpje te zien van de applicatie.

I amsterdam Card
De I amsterdam Card - jaarlijks door zo'n 100.000 bezoekers aangeschaft - is ook beschikbaar in de applicatie. Wendy Sieger-Kintzen, business unit manager van Amsterdam Tourist Office, was als voorzitter van de groep European City Card zeer nauw betrokken bij de ontwikkeling van de mobiele applicatie: "We bieden hiermee een extra product aan bezoekers die een citycard aanschaffen en stellen tegelijkertijd het aanbod van 33 steden direct mobiel beschikbaar. Voor het einde van dit jaar zullen we de toepassing mogelijk maken voor het Android en het Symbian platform."

33 steden in één applicatie
De steden die beschikken over een citycard en de applicatie aanbieden zijn: Amsterdam, Barcelona, Brugge, Brussel, Kopenhagen, Cordoba, Dijon, Dubrovnik, Dublin, Gijon, Goteborg, Innsbruck, Krakow, Lissabon, London, Lyon, Nice, Nurnberg, Olomouc, Oslo, Praag, Reykjavik, San Sebastian, Split, Stockholm, Tallinn, Tarragona, Turku, Turijn, Valencia, Vicenza, Zagreb en Zaragoza.

Citycards
Een citycard is een kaart die gratis of gereduceerde toegang biedt tot musea en attracties in combinatie met openbaar vervoer en andere aanbiedingen. In de afgelopen drie jaren zijn citycards steeds populairder geworden onder bezoekers vanwege het prijsvoordeel en het gemak dat een citycard biedt. Een citycard is samengesteld uit een fysieke kaart en een begeleidend informatief reisgidsje waarin alle aanbiedingen staan vermeld. Met de citycard app heeft de bezoeker nu ook een mobiele toepassing om de stad te ontdekken.

European Cities Marketing
European Cities Marketing is het netwerk voor toerisme- en congresbureaus in Europa waarbinnen kennis gedeeld en samenwerking gerealiseerd wordt. European Cities Marketing vertegenwoordigt 134 steden in 32 landen.



Ingezonden persbericht