Ingezonden persbericht



WGCC gaat naleving CAO callcenters controleren

Leidschendam, 14 juni 2010 De Werkgeversvereniging Contactcenters (WGCC) gaat inzichtelijk maken welke callcenterbedrijven zich wel en niet aan de CAO houden. De WGCC en de vakbonden hebben afgesproken om nauw toe te zien of de CAO wordt nageleefd door facilitaire contactcenters. Daarom gaat de WGCC in samenwerking met Callcentermakelaar.nl de naleving van de CAO en andere kwaliteitscriteria beoordelen en in beeld brengen.

Starterscertificaat

De WGCC-leden vertegenwoordigen zo'n 70% van de markt voor facilitaire callcenters. Hier werken naar schatting 12.000 medewerkers. In totaal biedt de sector werk aan zo'n 18.000 callcenteragents. De CAO is algemeen verbindend voor alle bedrijven. "Maar de WGCC heeft de indruk dat bepaalde onderdelen niet voldoende worden nageleefd", zegt algemeen secretaris Dian van Leeuwen. Het gaat daarbij met name om het verzorgen van een starterscertificaat voor nieuwe callcentermedewerkers. Zo'n certificaat draagt ertoe bij dat de agents kennis hebben van wetgeving en gedragsregels.

Volgens schattingen van de WGCC hadden vorig jaar ongeveer 5500 examens aangevraagd moeten worden. In werkelijkheid waren het er slechts circa 3000. "Daarnaast krijgen wij signalen dat ook niet overal de medezeggenschap goed is geregeld en dat er niet overal volgens de CAO wordt betaald", aldus van Leeuwen.

Callcentermakelaar.nl

Het overzicht op Callcentermakelaar.nl biedt alle belanghebbenden objectieve informatie over de kwaliteit van de facilitaire contactcentra. Zowel overheid en vakbonden als opdrachtgevers en medewerkers beschikken hiermee over actuele informatie, die door partijen zelf bijgehouden kan worden. Ieder facilitair contactcenter kan kosteloos een eigen opgave insturen met antwoord op de gedefinieerde kwaliteitscriteria. Omdat een eigen opgave nog niets zegt over de juistheid van de informatie kan ieder bedrijf - en dus ook niet WGCC-leden - de eigen opgave laten controleren door een onafhankelijke auditor, aangewezen door de WGCC.




Ingezonden persbericht