Exposure 2010: Nieuwe generatie Utrechts kunsttalent presenteert zich


UTRECHT, 20100609 -- In juni, augustus en september laten ruim 450 studenten van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU) het werk zien waarmee ze hun kunstopleiding afronden. Deze nieuwe generatie kunsttalenten presenteert zich tijdens Exposure 2010, een evenement vol concerten, voorstellingen, modeshows en exposities. Alle onderdelen zijn openbaar en, met uitzondering van de modeshows en enkele theatervoorstellingen, gratis toegankelijk.

MUZIEK EN THEATER
Het zwaartepunt van Exposure 2010 ligt in juni. Dan zijn er dagelijks (behalve zaterdag en zondag) diverse concerten - van klassiek tot pop - in het Utrechts Conservatorium. De afstuderende acteurs spelen van 14 t/m 18 juni in het Akademietheater hun voorstelling `Women of Troy'. Ook de acteur-theatermakers, de studenten Writing for Performance en de studenten Design for Virtual Theatre and Games tonen in juni de nieuwste ontwikkelingen in hun vakgebied.

BEELDENDE KUNST EN VORMGEVING
De Faculteit Beeldende Kunst en Vormgeving pakt van 24 t/m 27 juni uit met de exposities van de opleidingen Fine Art, Design en de docentenopleiding Beeldende Kunst en Vormgeving. Meer dan 200 studenten tonen hun kunstwerken in de gebouwen van de HKU aan de Ina Boudier-Bakkerlaan en de Tractieweg. De exposities worden op woensdag 16 juni voorafgegaan door de Modeshow 2010 in de Winkel van Sinkel.

Exposure 2010 wordt vervolgd in augustus met DARE #5: het Dutch Artistic Research Event. Hier laten masterstudenten van de Faculteit Beeldende Kunst en Vormgeving hun werk zien, omlijst met lezingen en debatten. Dare #5 vindt plaats van 27 augustus t/m 5 september.

MEDIA EN GAMES
De afgestudeerden van de Faculteit Kunst, Media & Technologie in Hilversum sluiten Exposure 2010 af op 10 en 11 september. In het gebouw van de faculteit aan de Oude Amersfoortseweg 131 presenteren zij hun innovatieve ontwerpen op het gebied van games en interactie, animatie, muziek en geluid, cross-mediaproducties en documentaires.

DATA EN AANVANGSTIJDEN
Alle data en aanvangstijden zijn te vinden op www.hku.nl/exposure. Via de site zijn ook de kaarten verkrijgbaar voor de modeshow (toegangsprijs ¤ 12,50).

Hogeschool voor de Kunsten Utrecht





Ingezonden persbericht