Bedrijf verdient tweede positie in CenterWatch’s Europese website-onderzoek

Bedrijf verdient tweede positie in CenterWatch’s Europese website-onderzoek

WILMINGTON, North Carolina (VS)--(BUSINESS WIRE)-- 20100614 --

PPD, Inc. (Nasdaq: PPDI) heeft vandaag bekendgemaakt dat het is uitgeroepen tot één van Europa’s beste contractresearchorganisaties (CRO’s) in CenterWatch’s Europese website-onderzoek van 2010. Het bedrijf verdiende de nummer twee positie onder CRO’s met 78,4 procent van de deelnemers die de kwaliteit van de relatie met PPD over het geheel bestempelden als “uitstekend” of “goed.”

PPD had een top-3 score in 26 van de 29 onderzoeksaspecten en ontving de hoogste cijfers van alle CRO’s voor het georganiseerd en voorbereid zijn, een eigenschap die zeer belangrijk wordt geacht voor het succes van klinische onderzoeken. PPD scoorde ook het hoogst op werkstijl en ondersteunende cultuur en scoorde goed op de aspecten studie-initiëring en doorgaand gedrag, professioneel personeel en het subsidiebetalingsproces.

“Wij waarderen onze sterke samenwerkingsrelaties met onderzoekssites over de hele wereld en beschouwen hen als onze partners bij de ontwikkeling van geneesmiddelen”, aldus Sebastian Pacios, arts en senior vicepresident klinische ontwikkeling voor Europa, Midden-Oosten en Afrika. “Door middel van onze gespecialiseerde projectteams werken we nauw samen met onderzoekers bij het rekruteren van de juiste patiënten en het leveren van nauwkeurige, betrouwbare onderzoeksgegevens aan onze klanten.”

Bijna 1000 respondenten uit 30 landen hebben de enquête, die afgelopen januari tot en met maart is uitgevoerd, ingevuld. Van de respondenten bestond 77 procent uit hoofdonderzoekers, terwijl 13 procent uit subonderzoekers bestond, en de resterende reacties waren van onderzoekscoördinators en verpleegkundigen.

Het onderzoek is uitgevoerd door CenterWatch, een toonaangevend bedrijf op het gebied van publicatie- en informatiediensten gericht op de klinisch onderzoeksbranche. Het Europese onderzoek wordt om de twee jaar uitgevoerd met inbreng van professionals op het gebied van klinisch onderzoek bij biofarmaceutische bedrijven, CRO’s en onderzoekssites.

PPD is een toonaangevende wereldwijde contractresearchorganisatie, die al 25 jaar lang diensten levert op het gebied van geneesmiddelenontdekking, -ontwikkeling en lifecyclemanagement. Tot onze klanten en partners behoren farmaceutische bedrijven, biotechnologiebedrijven, bedrijven voor medische hulpmiddelen, academische en overheidsorganisaties. Met vestigingen in 41 landen en meer dan 10.500 professionals over de hele wereld, maakt PPD gebruik van innovatieve technologieën, therapeutische expertise en inzet aan kwaliteit om klanten en partners te helpen de levering van veilige en effectieve therapieën te versnellen en het rendement van investeringen in onderzoek en ontwikkeling te maximaliseren. Kijk voor meer informatie op: www.ppdi.com.

Met uitzondering van historische informatie zijn alle uitspraken, verwachtingen en aannames in dit nieuwsbericht, waaronder verwachtingen en aannames over PPD’s score in het Europese website-onderzoek van CenterWatch voor 2010, forward-looking statements (op de toekomst gerichte uitspraken) die een aantal risico’s en onzekerheden inhouden. Hoewel PPD poogt nauwkeurig te zijn bij het doen van dergelijke forward-looking statements, is het mogelijk dat toekomstige omstandigheden afwijken van de aannames waarop dergelijke uitspraken zijn gebaseerd. Daarnaast zijn andere factoren die ervoor kunnen zorgen dat de resultaten wezenlijk verschillen, onder andere: afhankelijkheid van samenwerkingsverbanden, waaronder relaties met onderzoekssites; concurrentie in de outsourcing-branche; snelle technologische ontwikkelingen die onze diensten minder concurrerend maken; succes in verkoopgroei; verlies van grote contracten; toegenomen annuleringscijfers; economische omstandigheden en outsourcing-trends in de segmenten farmaceutische bedrijven, biotechnologiebedrijven, bedrijven voor medische hulpmiddelen, academische en overheidsorganisaties; het vermogen belangrijke medewerkers aan te trekken en te behouden; risico’s geassocieerd met acquisities en investeringen, zoals waardeverminderingen en de andere risicofactoren die van tijd tot tijd uiteen worden gezet in de registraties van PPD bij de SEC, waarvan kopieën op verzoek gratis opvraagbaar zijn bij de afdeling investeerdersrelaties van PPD.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
PPD, Inc.
Media:
Sue Ann Pentecost, 919-456-5890, sueann.pentecost@ppdi.com
Analisten/Investeerders:

Luke Heagle, 910-558-7585, luke.heagle@ppdi.com

Ticker_symbol NASDAQ:PPDI