Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Hilversum, 31-05-2009

CORNALD MAAS ONTVANGT VIJF PROMINENTE VROUWEN OP OEROL

AVRO brengt live verslag via Opium op Oerol

Het kunst- en cultuurprogramma Opium van de AVRO doet vanaf 14 tot en met 18 juni rechtstreeks verslag van het Oerolfestival op Terschelling. Presentator Cornald Maas ontvangt iedere dag een prominente dame uit de kunst- en cultuurwereld die een voorstelling op het eiland heeft bezocht. Maas bespreekt 's avonds in een mix van reportages en interviews de bezochte voorstellingen met hoofdgast, regisseurs, acteurs en muzikanten. Drie van de vijf hoofdgasten waaronder Sanne Vogel, Paulien Cornelisse en Clairy Polak hebben inmiddels hun medewerking toegezegd.

Cornald Maas reist over het eiland en bezoekt iedere dag enkele voorstellingen, net zoals zijn dagelijks wisselende vrouwelijk gast uit de theaterwereld. 's Avonds ontmoeten zij elkaar weer in de uitzending en doen ze beiden verslag van hun ervaringen en belevenissen. Verder spreken zij samen met makers, regisseurs, acteurs en muzikanten over hun werk, dat zij speciaal voor Oerol hebben gemaakt.

Opium op Oerol is bijzonder blij met de komst van de vrouwelijke gasten, die stuk voor stuk hun sporen verdiend hebben in hun vak. Sanne Vogel en Paulien Cornelisse hebben eerder zelf op Oerol gestaan.

De live-uitzendingen van Opium op Oerol zijn maandag 14 juni t/m vrijdag 18 juni gratis bij te wonen bij het Stayokay Hostel in West-Terschelling. Publiek is van harte welkom vanaf 19.00 uur.

Opium op Oerol is om 19.25 uur bij de AVRO te zien op Nederland 2.