Gemeente Apeldoorn

7-06-2010

Molenstraat-Centrum vanaf 14 juni tijdelijk afgesloten

Op 7 juni starten de voorbereidende werkzaamheden voor de herinrichting van Molenstraat- Centrum. Vanaf 14 juni is Molenstraat-Centrum tussen de Stationsstraat en de Molendwarsstraat volledig afgesloten voor het verkeer. Het verkeer wordt met borden omgeleid.

In eerste instantie zou Molenstraat-Centrum gedeeltelijk open blijven door een zogenaamde bypass in het werkvak aan te leggen. In nauw overleg met de aannemer en busmaatschappij Veolia heeft de gemeente Apeldoorn toch besloten Molenstraat-Centrum tussen de Stationsstraat en Molendwarsstraat volledig af te sluiten. Bussen en bestemmingsverkeer rijden via een korte omleidingsroute via Molendwarsstraat, Korte Molenstraat en Korte Kanaalstraat. Het werkvak in Molenstraat-Centrum is zo volledig vrij voor alle werkzaamheden. Voordelen van deze volledige afsluiting zijn een betere verkeersveiligheid (vooral voor fietsers), een betere doorstroming voor de bussen en een meer efficiënte werkwijze in het werkvak zodat het werk eerder gereed is.

De werkzaamheden
Aan de stationszijde van de Molenstraat-Centrum komt een voetpad, een vrijliggend fietspad en een voorzieningenstrook met parkeervakken en ondergrondse afvalcontainers. In deze strook komen ook bomen. De hoofdrijbaan krijgt de breedte van de toekomstige drie rijstroken. De zijde waaraan het voormalige ROC grenst, de noordzijde, krijgt een tijdelijke inrichting. Dit geldt ook voor de kruising met de Stationsstraat en de kruising met de Molendwarsstraat. Dit heeft te maken met de toekomstige ontwikkeling van het bouwplan Haven Centrum. Ondergronds gebeurt er ook van alles: er komt nieuwe riolering en kabels en leidingen worden verlegd.

Planning
Vanaf 7 juni worden door de aannemer alle voorbereidende werkzaamheden getroffen (tijdelijke maatregelen, route aanpassen, uitzetten verkeersmaatregelen etc.). Vanaf 14 juni gaat de afsluiting al in en rijden de bussen via de bypass. De werkzaamheden worden naar verwachting in december afgerond. Meer informatie over het project en de omleidingroutes is te vinden op www.apeldoorn.nl/molenstraatcentrum.