Ingezonden persbericht


PERSAANKONDIGING - fototip

Op 160 oranje luchtbedden naar het Nederlands Elftal kijken Waterpolotoernooi "De 12e man" in Nationaal Zwemcentrum de Tongelreep Op maandag 14 juni, de dag dat het Nederlands voetbalteam in Zuid-Afrika speelt tegen Denemarken, vormt het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion in de Tongelreep het toneel voor 'De 12e man'. Meer dan 160 kinderen uit de brugklassen van het Christiaan Huygens College uit Eindhoven doen mee aan dit waterpolotoernooi. Elk team vertegenwoordigt één land dat deelneemt aan het WK Voetbal in Zuid-Afrika.

Oranje fotomoment: 13.30 uur
Direct na de prijsuitreiking van het waterpolo-toernooi kijken de deelnemers live op groot scherm de voetbalwedstrijd Nederland - Denemarken. Dat doen zij liggend op 160 oranje luchtbedden en drijvend in het wedstrijdbad. Het bad kleurt zodoende letterlijk oranje!

De dag start om 9.45 uur met een workshop Afrikaanse dans. Om 10.45 uur start het toernooi. De prijsuitreiking is om 12.45 en wordt gedaan door wethouder Joost Helms.

Samen werken, samen sterk
De gedachte achter de bekende 'man meer' spelsituatie bij waterpolo staat centraal bij 'De 12e man'. Het project benadrukt dat je juist door samen te werken niet alleen sterker wordt, maar dat je er ook nooit alleen voor komt te staan. Naast samenwerken staat ook de gezondheid centraal. Sporten is goed voor de gezondheid en bij waterpolo worden alle spieren gebruikt en is de vetverbranding groot. Een gezond fruitbuffet maakt het thema compleet. Bij 'De 12e man' komen naast waterpolo en voetbal nog andere sporten aan bod. Zo krijgen de jongeren voorafgaand aan het toernooi een workshop Afrikaanse dans en in de rust wordt een demo synchroonzwemmen gegeven. In de zomermaanden krijgt het project een vervolg: het is dan mogelijk proeflessen te volgen bij de deelnemende sportverenigingen, waaronder PSV Waterpolo.

GOALS en het WK Voetbal 2018
Het toernooi is onderdeel van 'GOALS', een elftal projecten dat wordt georganiseerd door de gemeente Eindhoven en vele partners. GOALS staat voor Gezamenlijk Ondernemen, Anderen Laten Scoren. GOALS is een sociaal-maatschappelijk programma waarmee de gemeente Eindhoven de verbinding legt met het WK Voetbal in 2018. Nederland en België willen in 2018 of 2022 samen het WK voetbal organiseren. De gemeente Eindhoven speelt in dit traject een prominente rol als kandidaat-speelstad. Ook is onze stad de thuishaven van The HollandBelgium Bid, de projectorganisatie die WK voetbal naar de Lage Landen moet halen.


---



Ingezonden persbericht