Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Hilversum, 09-06-2010

ZINNENPRIKKELENDE COLUMNS VAN CABARETIER JEROEN VAN MERWIJK IN OPIUM OP OEROL

Kunst- en cultuurprogramma live vanaf theaterfestival op Terschelling

Cabaretier, kunstschilder en tekstschrijver Jeroen van Merwijk zal van 14 tot en met 18 juni dagelijks in Opium op Oerol op geheel eigen wijze zijn visie geven op de muziek, dans, zang en straattheater vanaf het Oerolfestival.

Van Merwijk is een veelzijdig artiest en is met zijn theaterprogramma 'Dat moet meneer van Merwijk nodig zeggen', genomineerd voor de Poelifinario 2010. Volgens de jury van deze prijs is aan Van Merwijk niets gewoon: zijn liedteksten niet, zijn opvoeding niet en zijn beeldende kunst niet. Hij is een filosoof tegen wil en dank, een principiële vrijdenker en ironische moralist, zanger, cynicus en poëet'. AVRO's Opium op Oerol is dan ook zeer verheugd dat Van Merwijk dagelijks in het programma bij presentator Cornald Maas zijn eigenzinnige blik geeft op het unieke festival en de belevenissen daarbuiten.

Cornald Maas brengt iedere dag live verslag uit van de gebeurtenissen op het waddeneiland. Naast Jeroen van Merwijk ontvangt de AVRO-presentator elke dag een inspirerende vrouwelijke gast uit de kunst- en cultuurwereld in de uitzending die voor hem een van de voorstellingen bezoekt. Het quintet dat op de boot stapt om Cornald te ondersteunen tijdens zijn culturele rondreis bestaat uit Sanne Vogel (maandag 14 juni), Susan Visser (dinsdag 15 juni), Renée Soutendijk (woensdag 16 juni), Paulien Cornelisse (donderdag 17 juni) en Clairy Polak (vrijdag 18 juni).

De live-uitzendingen van Opium op Oerol zijn gratis bij te wonen bij het Stayokay Hostel in West-Terschelling. Publiek is van harte welkom vanaf 19.00 uur.

Opium op Oerol: 14 t/m 18 juni, 19.25 uur op Nederland 2. Het programma is onderdeel van 'Een zomer vol Kunst & Cultuur bij de AVRO'.