Ingezonden persbericht


(persbericht voor directe publicatie)

VAPRO start campagne rondom vakmanschap in de industrie

Den Haag, 14 juni 2010. VAPRO start deze week met een advertentiecampagne op de radio en op billboards langs de wegen om de aandacht te vragen voor vakmanschap in de opleidingen van operators. Deze actie komt enkele maanden na een drukbezocht symposium over competentiegericht opleiden (CGO), waarbij de balans werd opgemaakt over invoering van CGO in de industrie en bij mbo-scholen.

Ondanks dat er in de pers en in de publieke opinie onrust is over de kwaliteit en CGO als geheel ter discussie wordt gesteld, blijkt het werkveld maar ook de politiek het hoofd koel te houden. De invoering van CGO gaat daarom onverminderd voort.

Theo Seip, directeur VAPRO: "Eigenlijk gaan we weer terug naar waar het allemaal decennia geleden mee begon: vakscholing. Vakopleidingen zijn weer helemaal terug van weggeweest. Dat zal dus ook ons promotiethema zijn: 'VAPRO, vertrouwde industrie opleidingen'. Uiteraard zijn we met de tijd meegegaan, de leermiddelen zijn aangepast aan het onderwijs van nu. Een operator kan uitstekend worden getraind tot vakman volgens een competentiegerichte opzet. Dat willen we met deze campagne nog een keer goed over het voetlicht brengen."

Het competentiegerichte opleidingsmodel van VAPRO gaat uit van de werkplek van de leerling-operator of -technicus. Daarbij worden de competenties ontwikkeld aan de hand van praktijkcases. De examens worden op de praktijk afgestemd. Seip: "Het effect is dat de kennis veel sneller wordt geleerd en beter beklijft dan bij opleidingen die uitgaan van theorie. Men leert alleen dat wat echt nodig is. Ook kan er beter worden getraind op vaardigheden en houding, omdat deze nauw aan de praktijk zelf zijn verbonden."

Een VAPRO-diploma is landelijk erkend en herkend. Dat maakt het voor operators in deze economisch onzekere tijden extra aantrekkelijk om te kiezen voor een CGO-opleiding van VAPRO.

Over VAPRO
VAPRO is een dienstverlener met maatwerk oplossingen voor industriële bedrijven en opleiders om het performanceniveau van operators en technici te verhogen en zo het bedrijfsrendement te verbeteren. Wereldwijd heeft VAPRO 120 medewerkers in dienst. Haar klanten zijn grote industriële bedrijven en toonaangevende scholingsinstituten. Zij maken gebruik van diensten en producten als leermiddelen, veiligheidcertificering, subsidieadvies en human resources management.