Ingezonden persbericht


PERSBERICHT: Enorme fietsen brengen Hofplein nog meer in Toursfeer

Ze zijn vier meter hoog en brengen het Hofplein nog meer in de Toursfeer. Gemeentewerken Rotterdam heeft vier enorme racefietsen met wielrenners geplaatst. In de kleuren van de leiderstruien. De fontein was 's avonds al geel verlicht. In de acht vakken er omheen is gele beplanting aangelegd. En in die beplanting zijn nu ook nog eens de opvallende fietsen met wielrenners geplaatst. De Franse Tourdirectie heeft straks vanuit hun verblijf in het Hilton-hotel een wel heel bijzonder uitzicht.

600 geranium piramides

Eerder gaf gemeentewerken al zeshonderd 'piramides' van rode geraniums een plek. Een kwart daarvan is voorzien van een racefietsje. Wie over een van de invalswegen Rotterdam binnenrijdt ziet daardoor niet alleen de geraniumpiramides, maar ook de Tourpoppetjes die in deze opvallende plantenbakken zijn gestoken. Ze zijn onder andere geplaatst op de Maasboulevard, Aveling, de Hoofdweg en de Groene Kruisweg.

Tour de Ville

Dezelfde 'fietspoppetjes' maar dan in megaformaat zijn gebruikt op het Hofplein. Als de renners tijdens de Tour de Ville op zondag via Pompenburg komen aanrijden zien ze als eerste de bolletjestrui. Het geel pronkt aan de kant van de kop van de Coolsingel, het groen aan de kant van de Schiekade en het wit staat aan de kant van het Weena.




Ingezonden persbericht