Ingezonden persbericht


Persbericht

Amsterdam, 14 juni 2010
Marenka uit Apeldoorn super supporter 3eHELFT wint reis naar kaapstad

Maandag 14 juni 2010 werd bekendgemaakt dat Marenka uit Apeldoorn bijna 500 bekenden tipte over ontwikkelingsproject de 3eHELFT. Hiermee wint zij een WK-reis naar de wedstrijd Nederland - Kameroen in Kaapstad. De wedstrijd van de 3eHELFT laat voetbalfans in Nederland zien wat de kracht van sport is voor sociale en economische ontwikkeling in Zuid-Afrika.

In 2010 organiseert voor het eerst in de geschiedenis een Afrikaans land het WK Voetbal. Volgens platform de 3eHELFT een uniek sportief moment, maar ook een ideale kans om vanuit Nederland een gezamenlijke bijdrage te leveren aan sport als instrument voor ontwikkeling - ook nadat het WK is afgelopen. Het publiek kan nog steeds supporter worden en ook vrienden Supporter maken op www.3eHELFT.org.

De campagne de 3eHELFT zet zich in voor sportprojecten in Zuid-Afrika tijdens en na het WK. De behoefte van Nederlanders om een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van Zuid-Afrika is groot. Veel mensen willen graag 'iets' doen om het land verder te helpen, bijvoorbeeld een inzameling houden met een sportvereniging, sportvelden aanleggen in Afrikaanse townships, of mediatours organiseren met profvoetballers. Dat kan met de 3eHELFT, bijvoorbeeld door 3eHELFT-supporter te worden en projecten als Stars in their Eyes, SCORE en Respo te steunen.

De 3eHELFT campagne is een initiatief van het programma Sport & Ontwikkelingssamenwerking van NCDO.