Ingezonden persbericht


Innoseeds bv - The Netherlands

PERSBERICHT

Voor graszaadleverancier is het WK nu echt begonnen

Bij graszaadleverancier Innoseeds uit het Zeeuwse Kapelle volgden de werknemers de WK wedstrijd tussen Oranje en Denemarken met meer dan bijzondere belangstelling. Innoseeds is leverancier van de grasmat waar alle WK wedstrijden op worden gespeeld en dus ook deze match. Bovendien is de moedermaatschappij van Innoseeds het Deense DLF-Trifolium, een landbouwcoöperatie met 4.000 leden. .

Op een groot projectiescherm werd vanmiddag de wedstrijd met 80 in het oranje gehulde werknemers gevolgd. Om 12 uur werden alle werkzaamheden op het bedrijf stilgelegd waarna een gezamenlijke lunch voorafging aan de wedstrijd. De directie heeft al enkele weken geleden het besluit genomen om alle werkzaamheden deze middag te onderbreken vanwege de speciale band met Denemarken en om alle grasspecialisten binnen het bedrijf de kans te geven gezamenlijk te filosoferen over de kwaliteit van de grasmat.

Zware selectie

" We zijn er verheugd en zeer trots dat de organisatie voor ons gras heeft gekozen. Meerdere bedrijven zijn gevraagd om hun grassen aan te bieden. Na bestudering van testrapporten en veldtesten in Zuid Afrika zelf -onder leiding van de Universiteit van Pretoria- zijn er twee bedrijven geselecteerd als graszaadleverancier. Ons bedrijf en een Amerikaanse branchegenoot. Er zijn uiteindelijk drie grassoorten van ons bedrijf gekozen: Veldbeemdgras, Engels raaigras en Westerwolds raaigras. De zaden zijn naar de individuele stadions gestuurd en ter plekke hebben de "field managers" het zaad gebruikt en opgekweekt en verzorgd met hulp van zorgvuldige instructies." Bondscoach Van Marwijk heeft al aangegeven dat hij uitermate tevreden is met de grasmat. Het resultaat mag er ook zijn en zal mede bijdragen aan het Hollandse succes van dit bijzondere WK!.