Socialistische Partij

Weer ontslagen bij multinational

14-06-2010 *

Multinational Unilever met zijn roots in Oss heeft opnieuw ontslagen aangekondigd. Nog maar enkele jaren geleden waren alle nederlandse multnnationals in Oss ruimschoots vertegenwoordigd en zorgden zij voor duizenden arbeidsplaatsen.Bijna al die werkgelegenheid is verdwenen naar lage loonlanden.

Opnieuw vallen er ontslagen in Oss. De directie van unilever wil 25% van het personeel ontslaan.

Men gaat de productie van de soep in zakken verplaatsen naar Polen. Daarmee vervallen 120 arbeidsplaatsen in Oss, 95 man vast personeel en 25 man tijdelijk.

Momenteel werken er nog 350 man in de Osse plant. Zo heten de fabrieken tegenwoordig. En een plantje kun je makkelijk verplanten! Dus één op de vier arbeidersplaatsen dreigt te verdwijnen.

Schandalig is dat men dit doet juist in een tijd van recessie . De SP is van mening dat Oss nu genoeg werkgelegenheid heeft ingeleverd. De directie mag onderhand wel eens wat terug doen voor Oss en de ossenaren die al die miljoenen voor dit bedrijf hebben verdiend. Aan het verplaatsen van werkgelegenheid naar lage loonlanden moet een eind komen. Wij hopen dat de Bonden er alles aan zullen doen om verdere ontslagen te voorkomen en wij wensen hen daar bij alle steun toe.