Gemeente Uithoorn

Wethouder Zijlstra ontvangt Duurzame Koffertje

14 juni 2010
Wethouder Ria Zijlstra heeft tijdens de aftrap van Duurzame Dinsdag uit handen van gedeputeerde Bart Heller het Duurzame Koffertje gekregen.

In de maand juni kunnen bedrijven, organisaties en inwoners uit Noord-Holland duurzame ideeën insturen om dit koffertje te vullen. Alle ideeën worden op Duurzame Dinsdag in september aangeboden aan het Kabinet.

Naast de landelijke editie van Duurzame Dinsdag is er in Noord-Holland ook dit jaar een regionale editie. Initiatiefnemers uit deze provincie doen automatisch mee met zowel de landelijke als de regionale Duurzame Dinsdag.

Gedeputeerde Bart Heller is erg blij dat het milieusamenwerkingsverband Amstelland en de Meerlanden dit jaar gastheer wil zijn voor de regionale Duurzame Dinsdag. Wethouder Ria Zijlstra wil zo graag haar steentje bijdragen aan duurzaamheid. "Duurzaamheid is van ons allemaal en ik hoop dat veel mensen mee gaan doen met Duurzame Dinsdag."

De officiële start van Duurzame Dinsdag vond plaats bij restaurant Amstelfort in Fort aan de Drecht. Amstelfort van eigenaar Tijmen Trouwborst was een prima locatie voor deze startbijeenkomst. Trouwborst vertelde dat hij voor zijn restaurant ook aan duurzaamheid doet door eigen groenten en kruiden te kweken. Vervolgens kwamen de winnaars van vorig jaar aan bod. José Braakman en Marije Groot vertelden enthousiast over hun bedrijf Zon Energie Groep. Zij wonnen met het idee van `Leermeester voor jonge technici' vorig jaar de Noord-Hollandse Duurzame Dinsdag.

Duurzame Dinsdag vindt plaats voor Prinsjesdag en zorgt dat duurzaamheid op de politieke agenda komt. Daphne Teeling van IVN (een organisatie die zich bezig houdt met Natuur- en milieueducatie) vertelde zeer gedreven over Duurzame Dinsdag. Teeling: "Dit is de dag dat de samenleving met antwoorden komt."

Tot en met 1 juli kunnen mensen ideeën inleveren en dit werd meteen gedaan door Pascal van den Noort. "Op het moment dat ik van Duurzame Dinsdag hoorde, kwam gelijk het plan naar boven om een idee in te dienen. Ik ben al jaren bezig om het fietsen te promoten. In Nederland is het heel normaal dat wij onze fiets als vervoermiddel gebruiken, maar in de rest van de wereld niet. Dit wil ik graag veranderen en mijn organisatie past helemaal in de gedachten van Duurzame Dinsdag", aldus de directeur van Velo Mondial.

Ook een idee inleveren

De hele maand juni kan iedereen ideeën inleveren voor Duurzame Dinsdag. Dit kan op www.duurzamedinsdag.nl. Op deze website is ook meer informatie te vinden.

Wethouder Ria Zijstra ontvangt het koffertje
^