Ingezonden persbericht


UNILEVER TEKENT CONTRACT MET CHEP IN TURKIJE

CHEP, wereldwijd toonaangevend op gebied van pallet- en containerpooling, heeft een contract getekend met Unilever in Turkije voor de levering van circa 800.000 pallets per jaar om zijn binnenlandse distributie te ondersteunen.

Voorheen gebruikte Unilever het uitwisselsysteem van witte houten pallets, maar rekening houdend met de vereiste kwaliteit en het benodigde aantal pallets om aan de vraag van de productie te voldoen was het beheer van dit systeem veel te moeilijk.

Alpaslan Üzmez, Supply Chain Manager Unilever Turkije, legt uit: "We zijn verheugd dat deze overeenkomst met CHEP werd getekend. Hierdoor kunnen we ons specifiek toeleggen op de distributie zonder gestoord te worden door het beheer van opslag en inzameling van witte houten pallets."

De CHEP pallets van 1200x800mm worden aan Unilever geleverd vanuit het CHEP service center in het industriegebied van Gebze, ten oosten van Istanbul. Ze worden naar de nabijgelegen productievestigingen van Unilever gebracht, in Dilovasi en Skerpiniar. Daar worden de pallets gebruikt om een gamma producten aan retailers uit het hele land te leveren.

Officieel startte CHEP zijn activiteiten met pallets in Turkije, in juli 2009, nadat de nodige infrastructuur was geïnstalleerd. Unilever is de eerste belangrijke klant van CHEP in dit land.

Emir Güçlü, Country Manager CHEP Turkije, verduidelijkt: "Dit is een belangrijke stap voor CHEP Turkije. We zijn zeer blij dat Unilever de voordelen van het CHEP pallet pooling systeem heeft herkend, waardoor het bedrijf zich kan concentreren op zijn core business. Na een zorgvuldige evaluatie van de voordelen van het CHEP voorstel, is Unilever tot de conclusie gekomen dat de efficiëntieverbetering door geen tijd en middelen meer in palletbeheer te investeren, het tekenen van dit contract ruimschoots rechtvaardigde.

"Momenteel zijn we in Turkije in bespreking met talloze andere belangrijke fabrikanten van fast moving consumer goods. Ik ben ervan overtuigd dat ze mettertijd beslissen om CHEP pallets te gebruiken vanwege de besparingen en de verhoogde efficiëntie die het systeem biedt."

Over Unilever
Met 400 merken in 14 categorieën producten voor de huishouding, persoonlijke verzorging en voeding, is geen enkel ander bedrijf zo aanwezig in het leven van mensen. Unilever's merkenportfolio heeft van het bedrijf een leider gemaakt in alle sectoren waarin het aanwezig is. Dit varieert van de grote wereldwijde favorieten, zoals Lipton, Knorr, Dove en Omo, tot locale merken zoals Blue Band en Suave. Van verkwikkende soepen om een winterdag te verwarmen tot sensuele zepen die een fantastisch welzijngevoel geven, helpen de producten van Unilever iedereen om meer uit het leven te halen. Unilever is voortdurend op zoek om zijn merken te verbeteren en om zo de consument een intenser productervaring te bezorgen. Het bedrijf investeert bijna een miljard euro per jaar in diepgaand onderzoek en ontwikkeling. Wereldwijd telt het vijf laboratoria die nieuwe methoden en technieken onderzoeken om de ontwikkeling van zijn producten vooruit helpen.

Over CHEP
CHEP is wereldwijd toonaangevend op het gebied van pallet- en containerpooling. Veel van de grootste bedrijven ter wereld maken gebruik van onze diensten. We hebben ruim 7.500 werknemers in 45 landen en beschikken over een combinatie van hoogwaardige technologie, ruim veertig jaar ervaring én meer dan 300 miljoen pallets. Hiermee biedt CHEP klanten een platform waarmee productschade kan worden verminderd en een milieuvriendelijke logistieke oplossing die bijzondere meerwaarde levert voor onder meer bevoorradingsketens in de volgende branches: consumentengoederen, land- en tuinbouwproducten, vlees, doe-het-zelf-producten, dranken en auto's. CHEP werkt wereldwijd samen met partners als Procter & Gamble, SYSCO, Kellogg's, Kraft, Nestlé, Ford en General Motors en is er trots op "'s Werelds belangrijkste producten te vervoeren. Elke dag opnieuw."
Ga voor meer informatie naar: www.chep.com.
Ingezonden persbericht