Inzicht in Zelfgenezing


Praktische methode voor Zelfredzaamheid

SINT MAARTENSVLOTBRUG, 20100614 -- Met de boeken "Zelfgenezing op doktersrecept" en "Cirkel van leven" introduceert praktiserend huisarts Hoofs een nieuwe praktische methode voor zelfredzaamheid bij het oplossen van (medische) problemen. Dr. Hoofs ontwikkelde deze methode door samenvoeging van de moderne Westerse reguliere huisartsenstandaarden van het Nederlandse Huisartsengenootschap met de oeroude energetische principes van het chakra- en aurasysteem.

Dr. Hoofs pleit ervoor de diepere betekenis van een lichamelijk signaal te begrijpen. Dat maakt mensen zelfredzamer. "Ziekte is een roep van de ziel. De klacht nodigt je uit te kijken naar jezelf". Als regulier huisarts pleit Hoofs er echter niet voor de westerse geneeskunde af te zweren. "Het is alleen een manier van kijken die te beperkt is. Je kunt het vergelijken met een bepaalde taal. Ik vraag erom ook naar een andere taal, de energetische taal, van je lichaam te kijken. Dat bijt elkaar niet." "Vaak is een ziekte geblokkeerde energie. Zoals met een ontstoken keel. "Je kunt dan letterlijk voelen dat daar een hoop energie zit". Dat heeft te maken met je aura en chakra's; de energiesystemen in je lichaam. Dr. Hoofs vond na reizen in India energetische inzichten in de tradities van yoga, taoïsme, en tantra die hij verbond met de huisartsengeneeskunde. In zijn nieuwste boek Cirkel van leven voegt Dr. Hoofs daar nu bovendien de inzichten volgens het principe van karma aan toe.

Op iedere keukentafel
"De aanvulling van het reguliere met het energetische maakt dat we ons bewust kunnen worden welke houding we aan dienen te nemen om tot een oplossing te komen van onze klachten. Dit kan al direct en praktisch plaats vinden door lichamelijke oefeningen en verandering van onze lichaamshouding. Wie wil er nu niet zijn eigen kansen creëren op een gezond en vitaal leven? Op ieder keukentafel komen deze inzichten van pas".

De auteur
Richard Hoofs is praktiserend huisarts, arts-acupuncturist en coach. Hij geeft consulten, trainingen en lezingen. Eerder schreef hij diverse wetenschappelijke boeken (o.a. "Dokter is het ADHD?" , Swets & Zeitlinger en "Aandoeningen bij kinderen", Elsevier) en werkte mee aan de ontwikkeling van de Landelijke Richtlijn ADHD.

info@schors.nl
www.schors.nl
www.medischepraktijkmondesir.nl
medischepraktijkmondesir@live.nl





ingezonden persbericht