Gemeente Hilversum

Buurtpanels zoeken deelnemers

publicatiedatum: dinsdag 18 mei 2010

Op 15 en 22 juni 2010 gaan in Hilversum Zuid twee buurtpanels van start, elk bestaande uit ongeveer twintig deelnemers.

Een buurtpanel heeft tot doel de communicatie tussen de veiligheidspartners* en de burger te verbeteren en de grootste ergernissen van de deelnemers doeltreffend aan te pakken. Van de deelnemers aan het buurtpanel wordt verwacht dat ze actief betrokken zijn en hun bevindingen met hun eigen netwerk delen. Belangstelling? Leest u dan vooral verder.

Voor de bewoners van het gebied tussen de Koningsstraat, Eikbosserweg, Diependaalselaan en de Loosdrechtseweg vindt op 15 juni vanaf 19.30 uur het eerste buurtpanel Hilversum Zuid (postcode 1214 en 1215) plaats.

Voor de bewoners van het gebied tussen Diependaalselaan, Eikbosserweg, Kolhornseweg en de Loosdrechtseweg (postcode 1214 en 1215) volgt een tweede buurtpanel op 22 juni vanaf 19.30 uur.

Hilversum Zuidwest komt in oktober aan de beurt. Medio oktober wordt het tweede deel van het buurtpanel gehouden, waarbij de resultaten van de inspanningen met alle betrokkenen worden gedeeld.

Belangstelling?
Heeft u belangstelling voor een van beide buurtpanels? Dan kunt u dat voor 1 juni kenbaar maken door een e-mail te sturen naar veilig@hilversum.nl Vermeld in deze mail uw naam, adres, telefoonnummer, leeftijd en - eventueel - uw functie in de wijk. Beschikt u niet over e-mail, dan kunt u bellen met 035 629 21 86. Wilt u eerst meer informatie, vraag dan naar Anneke La Rose of Koen Kokkeler. De geselecteerde deelnemers krijgen daarna meer informatie. Na een inventarisatie van de aanmeldingen, wordt een selectie gemaakt. Hierbij wordt met name rekening gehouden met de geografische en demografische spreiding van de deelnemers. Bij meer dan twintig aanmeldingen kan deelname aan het buurtpanel niet worden gegarandeerd.


* De veiligheidspartners zijn de bewoners, politie, gemeente Hilversum en Versa Welzijn. Maar zonodig worden andere partners zoals de brandweer, de woningbouwverenigingen en de GGD bij het proces betrokken.