Project Gemeente Westland

Westerlee

Informatiebijeenkomsten knooppunt Westerlee

Publicatiedatum: 04-06-2010

De provincie Zuid-Holland organiseert twee informatiebijeenkomsten om het definitief ontwerp te presenteren van de reconstructie van het knooppunt Westerlee en de aanleg van de nieuwe weg tussen de A20 en de N 220 (Maasdijk). De bijeenkomsten vinden plaats in de Hoeksteen, Prinsenlaan 4 in Maasdijk op dinsdagavond 15 juni van 19.00 uur tot 21.00 uur en woensdagmiddag 16 juni van 15.00 tot 17.00 uur.

Tijdens de inloopbijeenkomsten kunnen bezoekers de ontwerptekeningen van de provincie en het voorontwerpbestemmingsplan van gemeente Westland nader bekijken. Deskundigen van de provincie Zuid-Holland en de gemeente Westland zijn aanwezig voor het beantwoorden van vragen.

Wat houdt het project in?
De verbinding Westerlee-Maasdijk is een nieuw stuk weg ten zuiden van de bestaande Oranjesluisweg. Er komen twee turboverkeerspleinen: een bij het kruispunt Westerlee en een ter hoogte van de Maasdijk. Dit project maakt deel uit van het 3-in-1 project. Naar aanleiding van onderzoeksresultaten is het voorlopig ontwerp uit 2007 op een aantal punten aangepast.
De belangrijkste veranderingen in het definitief ontwerp zijn de fietstunnel door de Maasdijk, de verplaatsing van de fietstunnel bij het Blauwhek naar Westerlee gecombineerd in een tunnel geschikt voor al het verkeer.

3-in-1 project
Het 3-in-1 project maakt het Westland en Hoek van Holland beter bereikbaar en vergroot de verkeersveiligheid in het gebied. Met als resultaat een nieuw wegennetwerk dat recht doet aan het unieke karakter van het Westland. Het 3-in-1 project bestaat uit drie deelprojecten: het aanleggen van de Verlengde Veilingroute, een nieuwe verbinding tussen Westerlee en Maasdijk en de Tweede Ontsluitingsweg Hoek van Holland.

Meer informatie
Meer informatie over het 3-in-1 project vindt u op www.zuid-holland.nl/3-in-1project

Bron: Provinci Zuid Holland