Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Commissie Bestuur & Financiën vergadert

15 juni vanaf 20.00 uur in de raadzaal, Groene tuin 317

De vergadering is openbaar en belangstellenden zijn van harte welkom. De vergaderstukken liggen ter inzage bij het informatiecentrum aan de Groene tuin 317. In de vergaderzaal is altijd de agenda en een samenvatting van de voorstellen beschikbaar. Voor vragen over agendapunten kunt u bellen met de griffie van de deelraad, telefoon 479 82 00.

Meepraten
Tijdens de vergadering kunt u meepraten, vragen stellen of uw mening kenbaar maken. Aan het begin van de vergadering krijgt het publiek de gelegenheid onderwerpen aan de orde te brengen die niet op de agenda staan. U dient zich hiervoor, voor aanvang van de vergadering, aan te melden bij de griffier.

Agenda


1. Opening & mededelingen

2. Vaststelling van de agenda

3. Spreekrecht burgers

4. Programmarekening 2009

5. Tweede begrotingwijziging 2010

6. Kadernota 2011

7. Voortgangsrapportage Bestuur & Financiën
8. Vragenhalfuur

9. Afhandeling moties

10. Wijziging Reglement Fractieondersteuning
11. Benoeming plaatsvervangend voorzitter commissie Bestuur & Financiën
12. Vaststelling verslag en actiepuntenlijst AZV&F van 19 januari 2010
13. Ingekomen stukken

14. Agendavorming commissie Bestuur & Financiën
15. Sluiting

Programmarekening 2009
De commissie wordt verzocht zich een mening te vormen over de onderdelen die betrekking hebben op de taakvelden veiligheid, Communicatie, Bedrijfsvoering, Burgerzaken en Bestuurlijk dualistisch systeem. De stukken zijn financieel-technisch behandeld in de Commissie tot onderzoek van de rekening (COR) van 27 mei. Het advies van de COR zal ook in deze commissievergadering aan de orde komen. Besluitvorming vindt plaats in de deelraadsvergadering van 29 juni aanstaande.

Tweede begrotingswijziging 2010
Het dagelijks bestuur presenteert noodzakelijke door te voeren financiële wijzigingen over de lopende begroting van 2010. Over de voorstellen zal besluitvorming plaatsvinden in de deelraadsvergadering van 29 juni aanstaande.

Afhandeling moties
Omdat de commissie na de verkiezingen van 3 maart voor het eerst bijeen is en bestaat uit veel nieuwe leden, wordt eenmalig via de vergaderstukken een overzicht van de openstaande moties gegeven. Voor de commissievergadering van 8 juni is een afhandelingsvoorstel van het dagelijks bestuur ontvangen met betrekking tot de motie Geldstromen.