Gemeente Hulst

Bijeenkomst Jeugd & Alcohol

Bijeenkomst Jeugd & Alcohol

Op 15 juni 2010 discussiëren de Zeeuws-Vlaamse gemeenteraden over de problematiek jeugd & alcohol.

Op dinsdag 15 juni 2010 vindt in cultureel centrum De Halle te Axel een bijeenkomst plaats met als thema Jeugd & Alcohol. Tijdens deze bijeenkomst gaan de gemeenteraadsleden van Hulst, Sluis en Terneuzen in discussie over dit thema. Daarnaast zullen ook organisaties zoals de GGD, Indigo (Emergis), Politie Zeeland, welzijnsstichtingen, jongerenraden en -werkers SportZeeland vertegenwoordigd. De bijeenkomst vangt aan om 19.30 uur.

In december 2008 hebben de gemeenteraden van de 3 Zeeuws-Vlaamse gemeenten de Nota Regionaal Gezondheidsbeleid Zeeuws-Vlaanderen 2009-2012 vastgesteld. Mede hierdoor krijgt het onderwerp alcoholgebruik door jongeren steeds meer aandacht. Dit heeft onder andere geleid tot een informatiebijeenkomst voor de 3 gemeenteraden in juni 2009. Eén van de uitkomsten van die bijeenkomst was dat de gemeentebestuurders groot belang hechten aan het terugdringen van alcoholgebruik door de jeugd. Daarbij willen zij de aanpak van deze problematiek terugzien in een regionaal projectplan Jeugd & Alcohol.

Momenteel werken de 3 gemeenten samen aan een integraal alcoholbeleid. Doelstelling is om te komen tot concrete maatregelen en interventies die het alcoholgebruik bij jongeren daadwerkelijk terugdringen. Ondertussen is een discussiestuk opgesteld, hetgeen tijdens de bijeenkomst op 15 juni 2010 aan de orde komt.

Het streven is om het projectplan vervolgens in het najaar 2010 ter besluitvorming voor te leggen aan de 3 Zeeuws-Vlaamse gemeenteraden.