Gemeente Hilvarenbeek


Gemeente en Contour ondertekenen samenwerkingsovereenkomst

Op dinsdag 15 juni 2010 vindt de officiële start plaats van Contour Hilvarenbeek. Op die dag bekrachtigen burgemeester Ryan Palmen en de heer Hans Krosse, waarnemend directeur van Contour, de samenwerkingsovereenkomst door hun handtekening onder de overeenkomst te plaatsen.

Vanwege de grote kennis en ervaring van Contour met maatschappelijke dienstverlening, heeft de gemeente Hilvarenbeek besloten om het project Wonen, Zorg, Service in de Wijk (WZSW) en het Steunpunt Vrijwilligerswerk voortaan te laten aansturen door Contour.

WZSW ging in 2007 van start in Hilvarenbeek. In 2009 besloot de gemeenteraad om er structureel geld voor beschikbaar te stellen. Daardoor werd het mogelijk het project beter te verankeren binnen de gemeente.
Door ontwikkelingen zoals maatschappelijke stages voor scholieren en het inrichten van een lokaal steunpunt voor vrijwilligerswerk, werd steeds meer gekozen voor samenwerking met Contour: een professionele organisatie op het gebied van vrijwilligerswerk en informele zorg. Omdat de naam WZSW de lading inmiddels niet meer dekt, is gekozen voor de naam âContour Hilvarenbeekâ.

Bij Contour Hilvarenbeek aan Vrijthof 11 kunnen alle inwoners van de gemeente Hilvarenbeek terecht voor WZSW, voor informele zorg en voor het Steunpunt Vrijwilligerswerk.

Na ondertekening van de overeenkomst, gaan medewerkers van Contour met een grabbelton het kermisterrein op. Kinderen mogen grabbelen voor een kaartje voor een kermisattractie terwijl hun ouders worden geïnformeerd over de diensten van Contour Hilvarenbeek. Ook wordt een aantal dienstencheques van Contour uitgedeeld.
Â