Gemeente Noordenveld

voor wethouder Gerrit Alssema

Training scootmobiel voor wethouder Gerrit Alssema

Gepubliceerd op: 11 juni 2010

Wethouder Gerrit Alssema, portefeuillehouder Wet maatschappelijke ondersteuning, stapt dinsdag 15 juni om 09.00 uur op de scootmobiel. Hij kan hiermee ervaren hoe het is om gebruik te maken van dit vervoermiddel. Dit gebeurt in woonzorgcentrum Vasalis aan de Rietdekker in Roden. Vooruitlopend op de verkeersmarkt van donderdag 17 juni organiseert Rijschool Reijntjes deze scootmobieltraining.

Gratis training

Wethouder Alssema: "We hebben alle mensen die dit jaar een scootmobiel in gebruik hebben genomen een uitnodiging gestuurd voor deze gratis training. Uit ervaring blijkt dat er veel mensen zijn die wel een scootmobiel krijgen, maar hem in de praktijk niet durven te gebruiken en dat is toch jammer. Dit beperkt je in je bestaan en je wereld wordt steeds kleiner." Ook mensen die al eerder een scootmobiel hebben gekregen of er zelf een hebben aangeschaft hebben zich bij Trijn Reijntjes op kunnen geven.

Instructie

Mevrouw Reijntjes gaat tijdens de training dieper in op de verkeersveiligheid en vertelt mensen waar hun plek op de weg is. Verder is er een ergonomisch adviseur van Argonaut uitgenodigd die adviezen geeft over de juiste houding en rijvaardigheid. Uiteraard is er ook een vertegenwoordiger van de firma Schreuder aanwezig, de leverancier van de scootmobiel waar de gemeente zaken mee doet.

Verkeersmarkt

Kunt u de training niet bijwonen, neemt u dan een kijkje op donderdag 17 juni in de Pompstee tijdens de 'Ga wijs op weg Blijf veilig Mobiel' beursmanifestatie, georganiseerd door het Verkeers- en Vervoersberaad Drenthe. Tussen 13.30 en 16.30 uur is De Pompstee aan De Brink 25 in Roden gevuld met tal van informatiestands, demonstraties, testprogramma's, theater en andere boeiende en uitdagende activiteiten.