NCRV

Xperience

Succesvolle BNâers nemen jonge talenten onder hun hoede

Dinsdag 15 juni

19.00 uur, Nederland 3

Sieradenontwerper Otazu, dierenliefhebber Bridget Maasland en motorcoureur Barry Veneman

Hoe zou het zijn als je je talent mag bewijzen bij een topper op jouw vakgebied? Als je in de praktijk kunt leren van een expert, die wereldberoemd is op zijn vakgebied?

Dat is de grote uitdaging die kandidaten aangaan in het NCRV-programma Xperience. Zo krijgen aankomende goud- en zilversmeden de kans om bij de wereldberoemde sieradenontwerper Rodrigo Otazu in de leer te gaan. Een van de studenten mag zelfs mee naar het Italiaanse Bologna om samen met Otazu inspiratie op te doen voor zijn nieuwe collectie. Naast de aankomende sieradenontwerpers gaan in Xperience jonge mecaniciens in de leer bij topmotorcoureur Barry Veneman, aankomend dierverzorgers gaan met Bridget Maasland aan de slag in een Roemeens dierenasiel en talentvolle stylisten mogen bij een echte glossy de fotoshoot van Renate Verbaan in New York verzorgen.

In slechts een paar dagen tijd krijgen de drie aanstaande stagiaires verschillende tests. Aan het eind van elke test worden ze beoordeeld. Wie heeft âhetâ in zich en wie niet? De inzet is hoog. Ze moeten zweten, ploeteren en hun uiterste best doen om te laten zien wat ze in huis hebben. Qua skills en kennis! Want er staat heel wat op het spel. De BNâers beoordelen hen op diverse vlakken: op hun vakkennis, hun doorzettingsvermogen, hun passie en op de resultaten van de opdrachten die ze moeten doen. Wie blijft er uiteindelijk over?

De presentatie van Xperience is in handen van Evelien Bosch.

Deze aflevering werd eerder uitgezonden in juni 2009.