Gemeente Doetinchem

Persbericht, 14 juni 2010

Kaveltoewijzing Heideslag en Norman Belvealstraat

Op dinsdag 15 juni 2010 worden de eerste kavels in de nieuwe woonwijk Heideslag toegewezen. Ook de kavels in het plan Norman Belvealstraat gaan deze dag mee. Dit gebeurt van 9.00 tot 11.00 uur in Zorgcentrum Oldershove in Wehl. De bijeenkomst is openbaar.

De ongeveer 120 kavels worden eerst aangeboden aan de personen op de wachtlijst uit de voormalige gemeente Wehl. Deze personen zijn enkele weken geleden aangeschreven. Dertig mensen hebben zich voor een kavel gemeld. Daar waar mogelijk worden de eerste kavelvoorkeuren gehonoreerd. Er heeft zich een beperkt aantal personen voor dezelfde kavel ingeschreven. Deze kavels worden door middel van loting toegewezen.

Vrij op de markt
De circa 90 resterende kavels komen naar verwachting in het najaar van 2010 voor overige belangstellenden vrij op de markt. Dan wordt het principe 'wie het eerst komt, het eerst maalt' gehanteerd. De uitgiftedatum wordt ruimschoots van tevoren via de media bekend gemaakt.

Particulier opdrachtgeverschap
De vrije kavels in Heideslag en de Norman Belvealstraat zijn bedoeld voor de bouw van een woning in particulier opdrachtgeverschap. Dat wil zeggen met een zelf gekozen architect en aannemer. Er is ruimte voor zowel vrijstaande als twee-onder-een-kapwoningen. Ook is het mogelijk om zelf te bouwen in een rij. Het gaat dan om collectief particulier opdrachtgeverschap.