Gemeente Heeze-Leende


De omgevingsvergunning: één loket, één aanvraag, één contactpersoon, één vergunning

Op 1 oktober a.s. zal de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht in werking treden. Door deze wet, kortweg Wabo genoemd, wordt de omgevingsvergunning geïntroduceerd. Circa 25 vergunningen voor ondermeer bouwen, slopen, kap, milieu en monumenten verdwijnen en gaan op in één vergunning; de omgevingsvergunning.

MINDER LASTEN EN BUREAUCRATIE
Met de Wabo wil de overheid:

- de administratieve lasten voor burgers en bedrijven verminderen,
- de dienstverlening door de overheid verbeteren,
- het aantal procedures verminderen én korter maken,
- tegenstrijdige voorschriften voorkomen.

DE WABO IN VOGELVLUCHT
Bij de inwerkingtreding van de Wabo wordt de omgevingsvergunning een feit. Burgers en bedrijven vragen dan de meeste vergunningen in één keer aan. Centraal bij deze nieuwe omgevingsvergunning staat de activiteit van de burger of ondernemer. De eerste vraag die de gemeente stelt, is dan ook: Wat gaat u doen ? En niet: Welke vergunning wilt u aanvragen ? Als u de juiste gegevens aanlevert, bekijkt de gemeente voor welke activiteit of voor welk werk u toestemming of een ontheffing nodig heeft. Dat wordt gebundeld in één aanvraag en één vergunning voor al uw activiteiten of werkzaamheden. Bij de gemeente heeft u dan te maken met één contactpersoon, en met één procedure.

HEEZE-LEENDE IS ER KLAAR VOOR!
Achter de schermen bereidt Heeze-Leende zich al geruime tijd voor op de komst van de Wabo. Medewerkers worden opgeleid en werkprocessen worden aangepast. Een grote klus, maar als 1 oktober groen licht wordt gegeven, dan is Heeze-Leende Wabo-proof! U kunt één aanvraag indienen, u heeft één contactpersoon en wij geven één beschikking af.

INFORMATIEBIJEENKOMSTEN "WINST MET DE WABO".
Wat betekent de Wabo voor mijn bedrijf?
o Welke activiteiten worden bijvoorbeeld vergunningvrij? o Welke vergunningen komen te vervallen.
o Welke activiteiten en werkzaamheden zijn omgevingsvergunningplichtig?

o Met welke termijnen moet ik rekening houden?
o Kan ik nog steeds een project gefaseerd indienen? o Hoe zit de nieuwe omgevingsvergunning in elkaar ? Op deze en andere vragen krijgt u kort en krachtig antwoord tijdens de regionale informatiebijeenkomst "Winst met de Wabo". Moet u, of uw bedrijf, regelmatig vergunningen aanvragen rond wonen, werken of milieu, dan mag u deze bijeenkomst niet missen. Afgevaardigden van de provincie, gemeente en het bedrijfsleven leggen u via praktische workshops uit hoe de nieuwe regelgeving werkt, wat deze betekent voor uw bedrijf en hoe u zich zelf kunt voorbereiden op de Wabo en de omgevingsvergunning.
Deelname is gratis.

U bent van harte uitgenodigd deel te nemen aan deze Regionale Informatiebijeenkomst.

Locatie: NH Conference Centre Koningshof, Locht 117, Veldhoven. Wanneer: donderdag 24 juni van 12.30 - 18.00uur. Opgave verplicht. Dit kan op www.winstmetdewabo.nl . Hier vindt u ook het uitgebreide programma.