Gemeente Heeze-Leende


Het SWI sluit nieuwe contracten voor inburgeringtrajecten af


Het Samenwerkingsverband Werk en Inkomen (SWI) heeft voor de gemeenten Cranendonck, Heeze-Leende, Valkenswaard en Waalre nieuwe contracten afgesloten met Capabel en Intop voor de inburgeringtrajecten. De contracten lopen tot 31-12-2012. Per jaar zijn er ongeveer 70 inburgeringtrajecten.

Wat is inburgeren?
Inburgeren is de Nederlandse taal leren begrijpen, spreken, schrijven en lezen én leren hoe we in Nederland wonen en werken. Waar je naartoe moet als je ziek bent bijvoorbeeld. Hoe je een baan kunt vinden. Wat de tradities zijn. En hoe we met elkaar omgaan in Nederland. Inburgeren vinden we zo belangrijk dat we er afspraken over hebben gemaakt in een wet. Deze wet heet de 'Wet inburgering'. De Wet inburgering geeft rechten en plichten om in te burgeren.

Meer weten?
Voor meer informatie over inburgering kunt u contact opnemen met Miranda Habraken en Graziella Visser, consulenten Inburgering op maandag, dinsdag of donderdag en vrijdag. Telefoonnummer 040- 2083444.

Inloopspreekuur
Ook is er een inloopspreekuur voor inwoners uit de gemeenten Cranendonck, Heeze-Leende, Valkenswaard en Waalre in het Informatieloket Inburgering. Het informatieloket is te vinden in het UWV Werkbedrijf, de Hofnar 2, 5554 DA in Valkenswaard. De openingstijden van het Informatieloket Inburgering is op maandagmiddag van 13.30 uur tot 16.30 uur.

Website
Bekijk de website voor aanvullende informatie over inburgering. U kunt ook bellen met de inburgeringstelefoon van de Dienst uitvoering onderwijs (DUO) op werkdagen van 9.00 uur tot 17.00 uur via telefoonnummer 050-5999600.