Gemeente Lisse

Waarderingsspeld voor Wim van Velzen

Wim van Velzen ontvangt de waarderingsspeld van wethouder Ad van Zelst

Wim van Velzen ontving zaterdagmiddag 5 juni de waarderingsspeld voor vrijwilligers uit handen van wethouder Ad van Zelst. De uitreiking van deze gemeentelijke erespeld was na afloop van de jaarlijkse rommelmarkt van de St. Agathakerk, in de Langeveld hal aan de Vennestraat 8 in Lisse. De heer Van Velzen is al jarenlang actief in de organisatie van deze rommelmarkt.

Rommelmarkt

Met deze waarderingsspeld wil de gemeente Lisse haar waardering uiten voor alle activiteiten die de heer Van Velzen verricht in zijn functie van Coördinator inbreng goederen binnen het comité rommelmarkt van de St. Agathakerk. Naast deze bestuurlijke functie is hij ook verantwoordelijk voor de praktische inbreng, selectie en opslag van alle goederen voor de jaarlijkse rommelmarkt van de St. Agathakerk.

Deze rommelmarkt heeft door zijn omvang een regionale en landelijke uitstraling. De opbrengst van de rommelmarkt draagt bij aan het instandhouden van het rijksmonument St. Agathakerk.

Tijdrovende klus

De inbreng en opslag van bruikbare goederen is een uiterst intensieve en tijdrovende bezigheid die de heer Van Velzen al jarenlang naar volle tevredenheid vervult. Het hele jaar is hij vrijwel dagelijks bezig dit in goede banen te leiden. Hij doet dit werk al sinds 1995.

Waardering

De waarderingsspelden voor vrijwilligers zijn naast de waarderingsspelden voor mantelzorgers - een uiting van waardering die de gemeente gebruikt door het jaar heen. Deze speld is bedoeld voor vrijwilligers die opvallen door hun belangeloze inzet.