Politie Utrecht

Persberichten Eemland noord, 09.30 uur

Utrecht, 15-06-2010

Gebruik pepperspray

BAARN- Op maandagmiddag werd een man aangehouden omdat hij zonder rijbewijs in een auto reed.

Omstreeks 12.30 uur werd door agenten gezien dat een 42-jarige man uit Baarn in een auto reed over de Bisschopsstraat. Bij de agenten was bekend dat deze man een ongeldig rijbewijs had en zij gaven hem een stopteken. De man ging er echter vandoor en reed met hoge snelheid weg. Uiteindelijk stopte hij op de Irisstraat en rende een tuin in. Het lukte de agenten de man aan te houden. Omdat hij zich behoorlijk verzette werd meerdere malen gebruik gemaakt van pepperspray. De man is ingesloten voor verhoor.

Nacht zitten

BUNSCHOTEN- Op maandagavond werd een man aangehouden voor belediging.

Omstreeks 21.15 uur waren agenten aan het surveilleren op de Oude Schans. Een 32-jarige man uit Bunschoten stak meerdere keren zijn middelvinger op naar de agenten. Hij werd aangesproken (maar bood niet zijn excuus aan) en werd aangehouden. De man was zo dronken dat hij niet in staat was om gehoord te worden. Hij werd ingesloten voor verhoor.

Hennep in woning

SOESTERBERG- Op maandagmiddag werd hennep aangetroffen in een woning.

Na binnengekomen informatie gingen agenten poolshoogte nemen bij een woning aan de Plesmanstraat. In de woning troffen agenten een hennepkwekerij aan met circa 200 planten. De planten en de bijbehorende apparatuur werden ingenomen. Onderzoek wees tevens uit dat er illegaal stroom was afgetapt. De politie doet onderzoek naar de eigenaar van de plantage.

Inbreekster

SOEST De politie heeft maandagmorgen een 23-jarige vrouw uit Soest aangehouden omdat zij vermoedelijk was betrokken bij een kort daarvoor gepleegde inbraakpoging op het Harperpad.

Rond 01.40 uur kreeg de politie de melding dat er bij een woning op het Harperpad een ruit werd ingegooid en vermoedelijk werd ingebroken. Met meerdere politie-eenheden werd de woning omsingeld en een onderzoek ingesteld. Hierbij bleek dat de buitenste laag van de thermopaneruit van de achterdeur was vernield maar dat de binnenste laag nog intact was. Bij het onderzoek in de achtertuin troffen de agenten tussen de struiken de vermoedelijke verdachte aan. De Soesterse werd aangehouden en ingesloten.

De recherche zet het onderzoek voort.

Lastige man aangehouden

BUNSCHOTEN- Op maandagvond raakte een cafereigenaar gewond.

Een persoon werd aangehouden.

Omstreeks 20.30 uur kwamen vier personen een horecagelegenheid in aan de Turfwal binnen. De mannen begonnen al direct vervelend te doen en begonnen o.a aan versieringen te trekken. De eigenaar van het cafe zei hier wat van maar de mannen bleven gewoon doorgaan en hij kreeg op een gegeven moment zelfs een klap. De mannen verlieten vervolgens het cafe en de cafeeigenaar, 61 jaar oud, liep mee naar buiten en kreeg vervolgens een fles op zijn hoofd en raakte hierdoor licht gewond. De politie werd gewaarschuwd en in de omgeving kon een 28-jarige verdachte uit Bunschoten worden aangehouden. De politie heeft de zaak in onderzoek.