Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 09.35 uur

Utrecht, 15-06-2010

Jongetje dankzij Burgernet opgespoord

NIEUWEGEIN Dankzij tips van Burgernetdeelnemers slaagden agenten er op maandagochtend 14 juni in een vermist jongetje op te sporen.

Rond 09.25 uur kreeg de politie de melding dat een 8-jarig jongetje uit Nieuwegein werd vermist. Hij was door zijn vader bij zijn school in de wijk Zuilenstein afgezet, maar was vervolgens niet in de school verschenen. Meerdere politie-eenheden werden ter plaatse gestuurd en de politiemeldkamer startte een Burgernetactie. Agenten zochten in de nabije omgeving en er werd uitgezocht of het jongetje mogelijk in een bus was gestapt van een andere school die op schoolreisje gingen. dat bleek niet het geval.

De politiemeldkamer kreeg meerdere meldingen van Burgernetdeelnemers. Eén van hen meldde dat zij het jongetje op de Mendes da Costalaan had gezien en dat hij in de richting van de Nedereindseweg was gelopen. Meerdere agenten gingen die kant op. Zij troffen de jongen rond 10.05 uur bij een boerderij aan de Van Anrooylaan aan, waar hij de kippen aan het voeren was. Een agent sprak hem aan en bracht hem vervolgens naar zijn school.

Daar spraken agenten met hem en zijn ouders. Hij verklaarde pijn in zijn buik te hebben en was daarom naar de dokter gelopen. Onderweg was hij langs de boerderij gelopen en besloot daar de kippen te voeren.

Opvallend verkeersgedrag

NIEUWEGEIN Een automobilist viel aan het begin van de nacht van maandag 14 op dinsdag 15 juni op door zijn verkeersgedrag.

Rond 00.30 uur reed een geüniformeerde agent in een onopvallende politieauto op de Buizerdlaan. Hij zag dat een automobilist vlak achter hem reed en hem vervolgens over een doorgetrokken witte streep inhaalde. De agent reed achter de automobilist aan en gaf hem een stopteken. De automobilist reed aanvankelijk door, reed tegen een middengeleider en verloor de macht over het stuur. Uiteindelijk stopte hij ter hoogte van de Parelduiker.

Daar werd de verdachte, een 35-jarige man uit Nieuwegein, aangehouden. De auto waarin hij reed bleek in juni in Nieuwegein te zijn gestolen. De verdachte is naar het politiebureau overgebracht en is voor nader onderzoek ingesloten. De auto is in beslag genomen.

Heeft Nederland gewonnen? ...

HOUTEN Een fietser raakte op maandagavond 14 juni gewond bij een ongeval.

Rond 22.15 uur kreeg de politie de melding van een ongeval op de Waijensedijk, waarbij iemand gewond was geraakt. Agenten gingen met spoed ter plaatse. Daar troffen zij een gewonde fietser, een 51-jarige man uit Schalkwijk, aan naast een fiets met een afgebroken balhoofd. Hij bleek over de kop te zijn gegaan.

De fietser was wel aanspreekbaar, maar wist niet welke dag het was of dat Nederland de wedstrijd had gewonnen of verloren. Hij werd met meerdere schaafwonden en vermoedelijk een zware hersenschudding per ambulance naar het Sint Antoniusziekenhuis in Nieuwegein gebracht.