Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 09.45 uur

Utrecht, 15-06-2010

Poging inbraak

NIGTEVECHT Op maandagmorgen 14 juni werden twee mannen betrapt bij een inbraak. Zij gingen ervandoor en wisten te ontkomen.

Rond 11.30 uur lag een 50-jarige bewoner van een woning aan de Vecht en Gein te slapen. Hij werd wakker van de deurbel, maar besloot niet open te doen en in bed te blijven liggen. Kort daarna hoorde hij breekgeluiden aan de achterkant van zijn woning. Hij stapte uit zijn bed en keek uit het raam. Daarbij zag hij dat twee mannen bezig waren in zijn huis in te breken. De twee verdachten gingen er direct vandoor en wisten te ontkomen. Zij bleken vroegtijdig bij hun criminele activiteiten te zijn gestoord en waren er nog niet in geslaagd in de woning te komen.

De verdachten waren twee lichtgetinte mannen van rond de 25 jaar oud. Mogelijk dat zij in een auto zijn gevlucht.

Aan getuigen van de inbraakpoging en aan mensen die de verdachten op of in de omgeving van de Vecht en Gein hebben gezien, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844.

Fietser gewond

MONTFOORT Een fietser raakte op maandag 14 juni gewond bij een ongeval.

Rond 18.25 uur fietste een 33-jarige man uit Montfoort over de Provincialeweg. Bij de brug naar het park sloeg hij rechtsaf. Mogelijk als gevolg van alcoholgebruik, reed hij tegen een lantaarnpaal, verloor zijn balans, botste tegen een betonnen paaltje en sloeg over de kop. Daarbij kwam hij met zijn hoofd op het wegdek terecht. De Montfoorter liep letsel aan zijn hoofd en een mogelijke kaakfractuur op. Hij werd per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht.

Gestolen auto

HARMELEN De politie hield in de vroege ochtend van dinsdag 15 juni drie verdachten aan, die in een gestolen auto zaten.

Rond 04.50 uur zag een agent dat een auto bij het benzinestation Bijleveld aan de Rijksweg A12 wegreed en op de parkeerplaats werd geparkeerd. Hij vroeg het kenteken bij de politiemeldkamer na, waarbij bleek dat de auto als gestolen te boek stond. De agent reed naar de auto toe en sprak de bestuurder, een 24-jarige Rotterdammer aan. Tegelijkertijd stapten twee andere mannen in de auto, Rotterdammers van 21 en 23 jaar. Het drietal verklaarde bij elkaar te horen. Vervolgens werd het drietal aangehouden. Zij zijn naar het politiebureau overgebracht en zijn voor nader onderzoek ingesloten. De auto is in beslag genomen.

Te hard

MAARSSEN Een automobilist moest in de vroege ochtend van dinsdag 15 juni zijn rijbewijs inleveren omdat hij meer dan 50 km/u te hard reed.

Rond 05.00 uur surveilleerden agenten in een opvallende politieauto op de Rijksweg A2. Ter hoogte van Maarssen zagen zij een auto met een behoorlijke snelheid in de richting van Amsterdam rijden. De agenten gingen achter de auto aan en klokten die op (al gecorrigeerd) 154 km/u, terwijl daar een maximumsnelheid van 90 km/u geldt. De automobilist, een 41-jarige man uit Ede (Gld), werd aan de kant gezet. Hij kreeg een proces-verbaal en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Als reden voor zijn hoge snelheid gaf hij dat het erg rustig op de weg was.

Wielrenner gewond

BREUKELEN Een wielrenner kwam op maandag 14 juni ten val en raakte gewond.

Rond 17.45 uur reed een 22-jarige man uit Utrecht met zijn racefiets over het Zandpad. Mogelijk is hij daar over een putje in de weg gereden, waardoor hij zijn balans verloor en ten val kwam. Hij viel op zijn gezicht, waardoor meerdere tanden uit het lood raakten. Het slachtoffer is per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht.