ChristenUnie


Inclusie in Arbeidstijdenrichtlijn schaadt belangen zelfstandige chauffeurs

Inclusie in Arbeidstijdenrichtlijn schaadt belangen zelfstandige chauffeurs

dinsdag 15 juni 2010 09:53 In het debat over de Arbeidstijden voor Zelfstandige Chauffeurs (rapporteur Edith Bauer) sprak Europarlementariƫr Peter van Dalen (ChristenUnie) zijn afschuw uit over de plannen van het EP om zelfstandige chauffeurs te laten vallen onder de Arbeidstijdenrichtlijn.

Er zijn Leden die beweren de belangen van de zelfstandige chauffeurs te dienen als die zich gaan houden aan de 48-urige werkweek.

Die Leden beweren dat dan de verkeersveiligheid wordt gediend. Een smerige campagne want de zelfstandige chauffeurs blijven hoe dan ook vallen onder de rij- en rusttijdenverordening. De verkeersveiligheid komt totaal niet in het gedrang!! Het probleem is dat enkele Zuid-Europese vakbonden vrezen dat zelfstandige Roemeense- en Bulgaarse chauffeurs ritten gaan overnemen. Die Leden lopen als bibberende schoothondjes die vakbonden na. Dat is de kern van de affaire!

Transportcommissaris Kallas wil de zelfstandige chauffeur buiten de richtlijn houden. Hij verdient bij de stemmingen onze steun. Lukt dat niet dan is 16 juni een zwarte dag in de geschiedenis van het Europees Parlement. De burger krijgt dan een trap na en stapels bureaucratie er bij. Bij de volgende Europese verkiezingen zal het opkomstpercentage dan weer lager zijn !