Gemeente Almere

Activeringscentrum de Cirkel zet zich in voor de Hoven

15-06-2010 | Start: 10:30 | Eind: 11:00 | Locatie: Activeringscentrum de Cirkel, Middenhof 61, Almere

In april 2010 hebben activeringsmedewerkers van Activeringscentrum de Cirkel in de wijk de Hoven in Almere Haven een enquête verspreid in de Hoven. Om inzicht te krijgen in sociale aspecten in de wijk. In deze enquête werd bijvoorbeeld gevraagd naar: wat vindt u van uw wijk en welke activiteiten zou u willen in uw wijk?

100 reacties
Meer dan 100 mensen hebben gereageerd op deze enquête. Als dank hiervoor wordt op dinsdag 15 juni a.s. aan 10 deelnemers een cadeaubon uitgereikt ter waarde van EUR 25,=.
De enquête maakt o.a. deel uit van een bredere inzet voor de wijk de Hoven door de gemeente Almere, De Schoor, de woningcorporaties en het activeringscentrum. Met als doel de sociale cohesie en leefbaarheid te verbeteren.

Uitkomst enquête
Het activeringscentrum is gevestigd in de wijk de Hoven van Almere Haven. Het activeringscentrum brengt ook het "wijknieuws van de Hoven" uit: een folder met wijknieuws die elk kwartaal verspreid wordt in de Hoven. In deze folder zal ook de uitkomst van de enquête worden vermeld.

Doel activeringscentrum
Het doel van het activeringscentrum is tweeledig: enerzijds de maatschappelijke activering van de medewerkers die langdurig uit het arbeidsproces zijn geraakt. Anderzijds een bijdrage leveren aan de vergroting van de sociale cohesie en leefbaarheid in de wijk. De medewerkers van het activeringscentrum zijn uitkeringsgerechtigden uit de buurt die, onder begeleiding van het centrum, zinvolle diensten en klussen gaan uitvoeren in de wijk. Het gaat dan om klussen die zowel zinvol zijn voor de wijk, als die aansluiting hebben bij de talenten en wensen van de medewerkers. Voor veel medewerkers betekent deelname aan het centrum een vooruitgang in hun persoonlijk leven; ze ontwikkelen meer zelfvertrouwen, raken uit een sociaal isolement, gaan vrijwilligerswerk verrichten of stromen door naar een regulier re-integratietraject of werk. Voor de wijk betekent het activeringscentrum meer sociale cohesie en een verbetering van de leefbaarheid.