Gemeente Goedereede


Aanpak slib op stranden van Ouddorp begonnen

In Ouddorp ligt dit jaar opnieuw een laag slib op enkele drukkere delen van het strand. Het slib ligt bij de strandovergangen Langedijk en Westerweg richting strandovergang het Flaauwe Werk. Uit onderzoek blijkt dat de afzetting van het slib een natuurlijk proces is. Strandbezoekers ondervinden echter hinder van het slib. In overleg met de provincie Zuid-Holland en Rijkswaterstaat begon de gemeente Goedereede daarom op 14 juni met de aanpak van de sliboverlast op de stranden.

De sliblaag vormde zich in de loop van de winter in een geul die in het genoemde standgedeelte loopt. Strandbezoekers ondervinden hinder van het slib. Het slib ruikt vies en leidde een aantal malen tot vervelende situaties: strandbezoekers raakten bevuild met slib en een enkele keer hadden bezoekers moeite om zich naar een hoger gelegen deel te begeven.
Slibstrand

Om het strand weer schoon te krijgen trad de gemeente Goedereede vroegtijdig in overleg met de provincie Zuid-Holland en met Rijkswaterstaat. Na het verkrijgen van de juiste goedkeuring en vergunningen van beide instanties begon de huisaannemer van de gemeente op maandag 14 juni met de werkzaamheden. Met bulldozers wordt een dikke laag zand over het slib heen gewerkt. Als de weersomstandigheden het toelaten zijn de werkzaamheden vóór de zomervakantie afgerond.

Voor de veiligheid van de strandbezoekers is het werkgebied met borden afgezet. Meer informatie over de voortgang van het werk is te vinden op de website van de gemeente Goedereede.