Gemeente Grave

Portefeuilleverdeling College van B&W bestuursperiode 2010-2014

Op 1 juni is het nieuwe college van burgemeester en wethouders aangetreden. Het nieuwe college bestaat uit de heer G. Hubers, gemeentesecretaris, de burgemeester mevr. W. Delissen âvan Tongerlo, wethouder G. Adams (VVD) en wethouder E. Daandels (CDA). De beide wethouders werken fulltime

De gemeentesecretaris ondersteunt het college in de uitvoering van de werkzaamheden. Als hoofd van alle ambtenaren vormt hij tevens de schakel tussen het college en de ambtelijke organisatie. De burgemeester is voorzitter van het college.

Â

Portefeuilleverdeling

Elk collegelid heeft een aantal beleidsterreinen in zijn of haar portefeuille. De verdeling van de portefeuilles in het nieuwe college is als volgt:

Burgemeester W. Delissen: openbare orde en veiligheid, brandweer, beleidscoördinatie en integriteit, archief en BHIC, erfgoedbeleid/monumentenbeleid, kunst en cultuur, voorlichting en representatie, intergemeentelijke samenwerking, burgerzaken, publiekszaken en personeelsaangelegenheden.

Wethouder G. Adams: (1e loco-burgemeester): financiën, toerisme en recreatie, onderwijs en bibliotheek, accommodatiebeleid, sport, volksgezondheid, welzijn, zorg & sociale zaken en werkgelegenheid (incl. WMO en doelgroepenbeleid), gemeentelijke dienstverlening & organisatieontwikkeling.

Wethouder E. Daandels: ruimtelijke ontwikkeling, economische zaken, reconstructie, volkshuisvesting, WABO (handhaving & vergunningen), woon- en leefomgeving (incl. milieu, water, openbare werken), verkeer en vervoer (incl. KCV - Taxihopper).

Â

Taken van gemeenteraad en college

De gemeenteraad is het hoogste bestuursorgaan in de gemeente en bepaalt uiteindelijk op hoofdlijnen het gemeentelijk beleid. De raad stelt de kaders van het beleid vast en controleert of het college dit beleid ook daadwerkelijk uitvoert. De raad neemt tijdens haar vergaderingen besluiten over voorstellen die vaak worden voorbereid door het college. De raad kan echter ook zelfstandig besluiten nemen.

Het college van burgemeester en wethouders vormt het dagelijks bestuur van de gemeente. Het college voert raadsbesluiten uit en bereidt nieuwe raadsvoorstellen voor

Â