Maastricht Aachen Airport


Nieuwe bestemming voor MAA: Ryanair vliegt ook naar Porto

Ryanair, Europa's grootste low fare luchtvaartmaatschappij maakt vandaag (14 juni 2010) bekend een nieuwe verbinding tussen Maastricht Aachen Airport en het Noord-Portugese Porto te starten. De eerste vlucht zal plaatsvinden op 5 november 2010. De bestemming wordt twee keer per week, op maandag en vrijdag, aangeboden.

De nieuwe bestemming Porto is de één na grootste stad in Portugal met ca. 200.000 inwoners. De stad is gelegen aan de monding van de rivier Douro aan de Atlantische Oceaan. De populariteit dankt de stad niet alleen aan bijzondere attracties en monumenten maar ook aan het totaalaanbod dat zij als mooi gerestaureerde UNESCO World Cultural Heritage stad biedt. Porto's indrukwekkende façades en gevoel van lang vervlogen tijden met typerende kleine straatjes roepen een betoverend gevoel op.

Het goede nieuws voor passagiers stopt niet bij de nieuwe bestemming. Momenteel blijken de nieuwe bestemmingen die Ryanair opende op Maastricht al populair en met de start van Malaga op 23 juni komt het zomerschema op volle sterkte.

Henrike Schmidt, Ryanair's Sales & Marketing Manager Nederland zei: We zijn verheugd de Nederlandse, Duitse en Belgische passagiers die tegen Ryanair's voordeligste tarieven vanaf Maastricht Aachen Airport vliegen meer keuze te kunnen bieden. Naast de bestaande bestemmingen komt nu ook Porto, de populairste bestemming in Portugal, erbij als Ryanair bestemming op MAA.

Dit onderstreept nogmaals duidelijk dat Ryanair gewoon doorgroeit in landen zoals Portugal, Spanje, België en Nederland waar toerisme belastingen niet werden aangenomen of werden geschrapt om toerisme te bevorderen. Deze belasting hebben aantoonbaar schade opgeleverd voor het aantal toeristen, de economie,en werkgelegenheid in de toeristische industrie en daarmee meer schade toebracht aan de economie dan ze opleveren. Ryanair is blij met het pro-toerisme besluit van Nederland en verheugd weer een nieuwe bestemming voor MAA aan te kondigen.

Vanaf morgen, 15 juni 2010, is de bestemming te boeken op www.ryanair.com de tarieven beginnen bij 19.99*. Dit tarief is tot middernacht op dinsdag 22 juni 2010 beschikbaar en geldig voor reizen in november en december. Ryanair roept op snel te boeken om zo hun stoel naar deze schitterende bestemming tegen de laagste tarieven te boeken.