Nederlandse Kano Bond


15 juni 2010

Verhoef op unieke zesde plaats
Op de laatste dag van de wereldkampioenschappen heeft de 29-jarige Sebastian Verhoef¸ lid van K.V. Viking Venlo en woonachig in Dusseldorf¸ een unieke prestatie neergezet voor Nederland. Tijdens de individuele sprintwedstrijden¸ gehouden op de rivier de Noguara Palaressa¸ kwam Verhoef in de eerste manche heel goed voor de dag. Hij werd daarin derde op 1¸2 seconden van de eerste plaats¸ die werd behaald door Maxime Richard uit Belgie. Dit was een nimmer verwacht resultaat¸ daar Verhoef nu op medaillekoers lag¸ terwijl eerder Nederland op een WK nooit verder is gekomen dan een 12e plaats. Een dergelijke stunt bleef echter uit. In de tweede omloop voer Verhoef &rsquoslechts&rsquo naar een 14e rang. De tijden lagen echter zo dicht bij elkaar dat dit resulteerde in een eindklassering als zesde. Ook een verrassing was het feit dat de Belg Richard na een derde plaats in de tweede manche¸ wist vast te houden aan de wereldtitel en Belgie na meer dan 25 jaar weer een Belgische wereldkampioen in deze discipline mag begroeten.

^Sebastian Verhoef

Verhaagh en Paauw beide top 25
In het kielzog van Verhoef presteerde ook de 19-jarige Sebastiaan Verhaagh goed tijdens de sprintwedstrijden. Hij behaalde na twee goede en gedegen runs een 24e plaats. Net voor hem deed Thijs Paauw met een 25e plaats ook meer recht aan zijn kwaliteiten als wildwaterafvaart-vaarder dan in de klassieke (lange) wedstrijd. Dit ondanks het feit dat hij met wat griepverschijnselen kampt. De vierde en laatste man van het Nederlandse team zijnde Joep van Bakel was minder te spreken over het door hem behaalde resultaat. Een 31e positie op een door de noodzakelijke parcourswijziging relatief eenvoudige sprint¸ vond hij eenvoudigweg te weinig. Er namen bijna 80 vaarders uit 32 landen deel aan dit wildwater WK.

Geen top zes resultaat bij de ploegen
Het topresultaat van Verhoef¸ alsmede de prima klasseringen van Verhaagh en Paauw¸ maken dit WK tot een absoluut succes. Daar zag het na de klasseringen van de individuele klassieke (lange) afstand en de dramatische uitslagen van de ploegenwedstrijden totaal niet naar uit¸ integendeel zelfs. De uitslag voor de ploegenwedstrijd sprint was een tiende plaats¸ een gevolg van een grieperige Thijs Paauw die daardoor achterop raakte ten opzichte van Verhoef en Van Bakel. Als gevolg hiervan moest de ploeg voor de klassiek wedstrijd (Verhoef¸ Verhaagh en Paauw) worden gewijzigd. En ondanks dat Paauw werd vervangen door Van Bakel kwam er niet meer uit dan een negende positie. Geheel onverwacht was het Verhaagh¸ die in het tweede deel van de wedstrijd niet meer mee kon met Van Bakel en Verhoef. Enkele minuten voor het einde moest Verhoef zich zelfs nog terug laten vallen om Verhaagh &rsquoop te halen&rsquo. De uitslag ploegenwedstrijd Sprint¸ was Tjechie¸ voor Italie en Slovenie en over de Klassieke afstand was het ook Tjechie dat wereldkampioen werd. Tweede werd hier Duitsland en het brons was voor Frankrijk.

^Verhoef in actie

NKB Bondsbureau
Postbus 2656
3430 GB Nieuwegein
030 7513750 / info@nkb.nl
Copyright