Gemeente Cromstrijen

NK jeugdwielrennen: Pech voor Olav, mooie plaats voor Sjoerd

(15-06-2010)

Afgelopen zondag reden Numansdorpers Olav Kooij (8) en Sjoerd van der Stelt (13) in het Limburgse Beek het NK jeugdwielrennen. De jongens streden daar om de felbegeerde rood-wit-blauwe trui. Olav viel helaas in de voorlaatste bocht. Sjoerd behaalde een heel mooie 11de plaats.

Olav
Olav begon goed. Hij zat op de 5de positie van de kopgroep. Helaas kwam hij in de voorlaatste bocht voor de finish ten val. De kopgroep moest uitwijken. Daardoor raakte Olav de stoeprand en vloog over de kop. Gelukkig heeft hij aan zijn val alleen schaafwonden overgehouden. Ook is hij er niet van geschrokken. Aanstaande zaterdag staat hij gewoon weer aan de startstreep in Gouda.

Sjoerd
Met de koers van zaterdag in Zuid-Beijerland nog in de benen, waarin Sjoerd naar een hele mooie 2de plaats was gereden, bleek hij toch goed hersteld van deze inspanning. In het begin van de wedstrijd brak het peloton door een valpartij in twee stukken. Ploeggenoot Thorsten zat in de eerste groep en zette een ontsnapping op touw. Vanuit de 2e groep slaagde Sjoerd erin om met een aantal andere favorieten terug te komen naar de kop van wedstrijd. Het werd een sprint van een grote groep renners om de nationale titel, waarin Sjoerd een mooie 11 plaats behaalde.

De jonge Numansdorpse renners zijn erg enthousiast. Er zullen dan ook nog veel wedstrijden volgen. Wie weet staan zij volgend jaar wel op de podiumblokken met de rood-wit-blauwe trui aan.