Provincie Drenthe

Ontwerpbesluit kaart Wet ammoniak en veehouderij

Gedeputeerde staten van Drenthe maken bekend dat zij voornemens zijn om aan provinciale staten voor te stellen de zeer kwetsbare gebieden van Drenthe, op grond van de Wet ammoniak en veehouderij, aan te wijzen. Het voorstel van gedeputeerde staten ligt van 16 juni 2010 tot en met 27 juli 2010 ter inzage.

Het ontwerpbesluit beperkt zich tot het aanwijzen van de zeer kwetsbare gebieden in Drenthe op grond van de Wet ammoniak en veehouderij. Overigens blijft de huidige kaart Wet ammoniak en veehouderij van kracht tot het besluit van de nieuwe kaart onherroepelijk is geworden.

In de Wet ammoniak en veehouderij is bepaald dat provinciale staten de zeer kwetsbare gebieden aanwijzen en dat gedeputeerde staten het te nemen besluit voorbereiden. Dit ontwerpbesluit is het resultaat van de voorbereidingen van gedeputeerde staten, waarbij zij advies hebben ingewonnen van een breed samengestelde Stuurgroep Wav. Het advies van de Stuurgroep Wav beschrijft de wijze waarop de aanwijzing van de gebieden tot stand is gekomen.

Bij het ontwerpbesluit behoren ook kaarten waarop de aangewezen gebieden zichtbaar staan weergegeven. Ter informatie staat ook de wettelijke zone van 250 meter rond de kwetsbare gebieden, waar beperkingen gelden voor de daarin liggende veehouderijbedrijven, op die kaarten weergegeven.

Het ontwerpbesluit, de bijbehorende kaarten en het advies van de Stuurgroep Wav liggen ter inzage:

* bij de provincie Drenthe, provinciehuis, Westerbrink 1 te Assen bij de afdeling Bestuur en Communicatie op werkdagen van 8.30uur tot 17.00uur;

* in de gemeentehuizen van alle Drentse gemeenten;
* in de gemeentehuizen van gemeenten die liggen in de provincies Groningen, Friesland of Overijssel en die te maken hebben met grensoverschrijdende zonering vanuit dit ontwerpbesluit.

Gedurende de termijn van tervisielegging bestaat voor belanghebbenden de mogelijkheid een zienswijze, zowel mondeling als schriftelijk, in te dienen op het ontwerpbesluit. U kunt uw zienswijze indienen bij College van gedeputeerde staten van Drenthe, t.a.v. de afdeling Bestuur en Communicatie, Postbus 122, 9400 AC Assen.

Het indienen van een zienswijze tegen het ontwerpbesluit heeft geen schorsende werking. Daarom kunt u, indien gewenst, een voorlopige voorziening - bijvoorbeeld een schorsing - verzoeken aan de president van de Rechtbank Assen.

Inlichtingen betreffende de inhoud van het genomen ontwerpbesluit kunnen telefonisch (0592) 36 52 28 of via e-mail a.venekamp@drenthe.nl worden ingewonnen bij de heer A. Venekamp. Bij afwezigheid kan contact worden opgenomen met de heer M. van Burg (0592) 36 57 57 of m.vanburg@drenthe.nl