Rechtbank Utrecht


Bestuurders Fan Media B.V. grotendeels vrijgesproken

15 juni - De rechtbank heeft uitspraak gedaan tegen twee oud-bestuurders van Fan Media B.V.Het Openbaar Ministerie verweet de verdachten dat zij de onderneming van Fan Media B.V. zonder tegenprestatie had laten overnemen door vier andere Fan-ondernemingen. De rechtbank wijst er in haar vonnis op dat Fan Media B.V. alleen televisieprogramma's kon maken omdat zij productielicenties mocht gebruiken. Dit gebruiksrecht is op enig moment rechtsgeldig opgezegd door de eigenaar van de licenties waardoor Fan Media B.V. deze televisieprogramma's niet langer kon produceren.

De rechtbank oordeelt dat onder die omstandigheden niet bewezen is dat een door Fan Media B.V. gesloten productieovereenkomst en haar klantenbestand een geldwaarde vertegenwoordigde. Daardoor is niet komen vast te staan dat de schuldeisers van Fan Media B.V. zijn benadeeld.

Ook is niet bewezen dat de bestuurders een motor aan de boedel hebben onttrokken zonder dat daarvoor is betaald. De rechtbank heeft de bestuurders veroordeeld tot een werkstraf van 100 uren omdat zij een vordering van Fan Media op een producent van gereedschapsartikelen heeft laten uitbetalen aan een andere Fan-onderneming. Eén van de verdachten is, omdat hij een factuur had geantidateerd, ook veroordeeld voor valsheid in geschrift.

LJ Nummers

BM7554
BM7548

Zie het origineel
Bron: Rechtbank Utrecht Datum actualiteit: 15 juni 2010 Naar boven