Naturisten Federatie Nederland doet mee aan WK-gekte

15/06/2010 10:46

Naturisten Federatie Nederland (NFN)

AMERSFOORT - Hoewel naturisten niet bekend staan als oranje uitgedoste mensen, lijkt de WK-gekte ook bij naturistisch Nederland te zijn losgebarsten. De Naturisten Federatie Nederland (NFN) is namelijk een actie gestart waarbij alle Foppe's en Wesley's zich via www.naaktisgeen.nu kunnen aanmelden voor een gratis lidmaatschap van de NFN. Naamgenoten kunnen nog tot het eind van het WK gebruikmaken van dit aanbod.

Het WK is het moment van saamhorigheid. Miljoenen mensen vergeten vooroordelen en zijn eensgezind. Sport verbroedert. Een mooie gedachte, die past bij de filosofie van de NFN. De WK-actie is namelijk onderdeel van de landelijke campagne Naaktisgeen.nu. Een campagne die in het leven is geroepen om de bekendheid en acceptatie van naturisme te verbeteren. Onderzoek van TNS Nipo wijst namelijk uit dat twee miljoen mensen in Nederland wel eens naakt recreëren. Dat kan zijn thuis, op het naaktstrand of op een naturistencamping. Een groot deel van deze groep komt er niet rond voor uit naturist te zijn. Dat komt door angst voor negatieve reacties uit de omgeving. Terwijl ruim 80% van de Nederlanders zegt geen problemen te hebben met naturisme rusten er nog altijd taboes op.

De NFN vindt het tijd om de taboes te doorbreken. Onder het motto Naaktisgeen.nu volgt de campagne 'gewone' Nederlanders die naakt recreëren. Vanaf mei 2010 is de campagne te zien op megamasten langs een aantal snelwegen, op signs in diverse dorpen en steden, op twitter en blogs, op de website Naaktisgeen.nu en in de landelijke en regionale media.





http://www.naaktisgeen.nu