CNV Publieke Zaak lanceert website over kleinschalig wonen

15/06/2010 10:51

CNV Publieke Zaak

Vakbond CNV Publieke Zaak lanceert op 15 juni 2010 de website www.mijnvakbond.nl/woonzorg. De site is bedoeld voor zorgverleners die werken in een kleinschalige woonvorm. CNV Publieke Zaak wil via de site een forum bieden om ervaringen over het werken in kleinschalige woonvormen te delen.

Kleinschalig wonen komt in alle zorgsectoren en in verschillende vormen voor. Er zijn woonzorgcomplexen, kleinschalige woonvormen binnen grote instellingen, begeleid wonen, enzovoort.

Wat zijn de voor- en nadelen van werken in kleinschalige woonvormen in de zorg? En is er nog verschil tussen werken in de verschillende soorten woonvormen? Wat betekent kleinschaligheid voor de arbeidsomstandigheden en voor de inhoud van het werk van zorgverleners?

Rol zorgverlener

Met de website www.mijnvakbond.nl/woonzorg wil CNV Publieke Zaak de aandacht vestigen op de rol van de zorgverlener in een kleinschalige woonvorm. Ook wil CNV Publieke Zaak zorgverleners een forum bieden om ervaringen uit te wisselen, kennis te delen en van elkaar te leren.

De site is van 15 juni t/m 30 september online. Bezoekers krijgen de gelegenheid om praktijkervaringen (anoniem) te publiceren en om op reacties en ervaringen van anderen te reageren. Ook kunnen zorgverleners vragen inbrengen. De bedoeling is om met deze site het gesprek over werken binnen kleinschalige woonvormen op gang te brengen en te inventariseren welke voor- en nadelen het werken in kleinschalige woonvormen met zich meebrengt.

In het najaar wil CNV Publieke Zaak aan de hand van de reacties bekijken of zorgverleners in kleinschalige woonvormen behoefte hebben aan ondersteuning bij het uitvoeren van hun beroep. En hoe deze ondersteuning er dan uit zou moeten zien en wat de rol van CNV Publieke Zaak hierin kan zijn.

Zorgverleners die werken in een kleinschalige woonvorm, of die op een andere wijze met kleinschalige woonvormen te maken hebben, zijn van harte uitgenodigd mee te praten via www.mijnvakbond.nl/woonzorg.

Voor meer informatie

Daniëlle van der Eerden, beleidsmedewerker beroepsinhoud: 06-22424913

Tiny Romkema, woordvoerder: 06 - 512 44 030





http://www.mijnvakbond.nl/woonzorg